• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

19.12.2023

13:27

„Teci kao reka“ – roman koji je nasledio čuveni bestseler „Tamo gde rakovi pevaju“

Promo

Kultura

„Teci kao reka“ – roman koji je nasledio čuveni bestseler „Tamo gde rakovi pevaju“

Podeli vest

Istraživanja govore da se čitalačka publika deli na onu koja knjige kupuje na osnovu bestseler lista, nagrada ili preporuka kritičara i pojedinaca u čiji čitalački izbor ima poverenje.

Jedna od knjiga koja je zadovoljila sve ove kriterijume u poslednjih nekoliko godina je Tamo gde rakovi pevaju iz 2018. godine autorke Delije Ovens, budući da je 32 sedmice bila na vrhu liste najprodavanijih, a do kraja februara 2022. provela je 150 sedmica na spisku bestselera.

Foto: Promo

 

 

Knjiga Teci kao reka autorke Šeli Rid nezvanično je proglašena za naslednicu čuvenog romana Delije Ovens, a već je objavljena u 37 zemalja i prevedena na 31 jezik. Baš kao i bestseler Tamo gde rakovi pevaju i roman Teci kao reka će, prema najavama, uskoro doživeti filmsku adaptaciju.

Knjiga Teci kao reka, koja će čitaocima u Srbiji biti dostupna u izdanju Vulkan izdavaštva, izuzetno je napisana fikcija o egzistencijalnoj borbi glavne junakinje u divljini ranča u Koloradu. Nezaboravni likovi i priroda čija lepota oduzima dah prepliću se u dirljivoj priči o odrastanju, prijateljstvu i pronalaženju porodice i ljubavi tamo gde to najmanje očekujemo.

 

Glavna junakinja knjige, Viktorija Neš, jedina je preživela žena u porodici problematičnih muškaraca i vodi domaćinstvo na porodičnoj farmi breskvi. Šeli Rid na jedinstven pripovedački način donosi priču o Viktorijinoj borbi za preživljavanje, koja boji svaki aspekt njenog života. Ali jednog prohladnog jesenjeg dana 1948. godine, kada dođe u grad da proda breskve i sretne tajanstvenog stranca tamnih očiju, sve će se iz korena promeniti. Viktorija napušta jedini dom za koji je ikada znala i beži u planine, gde je očekuje borba za preživljavanje. Ono što sledi je očaravajuća priča o izborima koji se donose u deliću sekunde, a majstorski dočaran lik Viktorije, koju karakteriše nesalomivi duh, doprinosi da ova knjiga uprkos temi ne bude i obeshrabrujuća.

 

Šeli Rid pripada petoj generaciji porodice koja živi na planinama Elk u Koloradu. Skoro tri decenije je bila viši predavač na Zapadnom univerzitetu u Koloradu, gde je predavala književnost, pisanje i studije životne sredine. Osnivač je specijalizacije iz oblasti životne sredine i održivosti, kao i programa podrške za studente prve godine i za one pod rizikom. Diplomirala je u oblasti pisanja i književnih studija na Univerzitetu u Denveru i na postdiplomskom programu za kreativno pisanje na Univerzitetu Templ. Osim toga, članica je Upravnog odbora Vita instituta za umetnost.

 

Knjiga Teci kao reka dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija