• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kocić

11.01.2024

13:38

Galetu Kerberu uručeno najznačajnije priznanje grada Niša: Ovo je priznanje vrednostima koje nisu toliko popularne

D. Kocić

Kultura

Galetu Kerberu uručeno najznačajnije priznanje grada Niša: Ovo je priznanje vrednostima koje nisu toliko popularne

Podeli vest

Goran Šepa, poznatiji kao Gale Kerber, pevač i osnivač popularne niške rok grupe Kerber dobio je danas nagradu “11. januar”, najznačajnije priznanje Grada Niša.

Šepa je na dodeli priznanja istakao da je pored mnogih nagrada, priznanja i diploma koje je do sada dobio, prvi put dobio i nagradu Grada Niša.

“Počastvovan sam, ponosan i radostan što dobijam nagradu posle toliko godina. Pre svega sam radostan jer smatram da je ovo priznanje nekim drugim vrednostima koje možda nisu toliko proširene u ovo naše vreme – priznanje za doslednost. Priznanje bendu koji preko 40 godina radi ovo što radi i vrlo je dosledan bend na svom polju, priznanje “sportu” kojim se bavim, priznanje čovečnosti”, istakao je Šepa.

On se zahvalio Pesničkoj družini “Svetionik” koja ga je predložila za nagradu “11. januar”, Skupštini grada koja ga je podržala, vojsci i crkvi.

Foto: D. Kocić

 

“Moje vaspitanje je duboko vezano za tu priču. Sve ovo što radim, radim iz poštovanja prema tim institucijama – vojsci i crkvi. Vaspitavan sam da su to dve najvrednije stvari duhovnog sveta – patriotizam i vera. Toga se držim, a to je rekao i mnogi veći od mene patriota i pesnik Dučić”, izjavio je Šepa.

Popularni Gale je najavio novi album grupe Kerber, ali nije mogao da precizira vreme kada će biti objavljen.

“Mi nove pesme stalno izdajemo, imamo sad četiri, pet novih na Jutjubu, ali ja sam još uvek staromodan, ja volim da skupim u jedan materijal. Da li će to biti neki elektronski nosač zvuka ili vinil koga ja zdušno pozdravlja, ne znam, ali radimo na tom polju. Malo jesmo lenji, ali morate shvatiti da mi više nemamo 20 godina, da nemamo ambicije da se proslavimo, da trčimo, da pobeđujemo. Mi sad uživamo u muzici na sasvim drugi način”, naglasio je Šepa.

Dodao je da svako ima u životu svoj “level”, a njihov “level” je sada uživanje u muzici i zato kasne sa izdavanjem novog albuma.

Kazao je da će ove godine biti koncerta u Nišu, ali neće biti vezan ni za kakvu godišnjicu, jer on ne voli godine, već će biti vezan za neki događaj ili neku emociju Kerbera.

“Proslavili smo 40 godina koncertom na Letnjoj pozornici onako kako smo zamislili. Potom smo prošle godine imali koncert na jednom festival koji želim da podržim jer u Nišu, odnosno u svakom većem gradu što je više festival to je više mogućnosti da ispliva nešto što vredi. Pobornik sam muzike i festivala, što ih više bude to ćemo mi biti ispunjeniji i nećemo da se rasplinemo na ovo sve drugo što nam se događa”, naglasio je Šepa.

Nagrada “11. januar” danas je u niškom Narodnom pozorištu uručena i Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Vojnom orkestru Niš.

Pored plakete i statue, nagrađeni će i podeliti novčanu nagradu koja ukupno iznosi 500.000 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija