• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milan Dimitrijević

03.02.2024

13:19

"Biković je naše nacionalno blago i provodnik srpskih veza sa Rusijom": Ivana Žigon za Informer o odluci HBO

informer/ataimages

Kultura

"Biković je naše nacionalno blago i provodnik srpskih veza sa Rusijom": Ivana Žigon za Informer o odluci HBO

Podeli vest

Glumica i rediteljka se nakon odluke američkog produkcijskog giganta o oduzimanju uloge Milošu Bikoviću oglasila za Informer!

Produkcija HBO odlučila je da zameni glumca Miloša Bikovića u novoj sezoni serije "Beli lotos", nakon što je prvobitno objavljeno da će se srpski glumac pojaviti u trećoj sezoni ove serije.

Javnost je odluku američkog giganta dočekala na nož, a ovim povodom za Informer oglasila se i dramska umetnica Ivana Žigon.

Mislim da Miloš Biković nema razloga da pati zbog uloga u nekim HBO serijama, za koje, iskreno, nisam ni čula, a kamoli gledala. Na taj način, jednom takvom glumcu kao što je Miloš, koji je postigao tako mnogo za tako malo godina, pruža se prilika da duhovno još više raste, u skladu sa svojim darom i uverenjima. Zasigurno je da zatvorenim vratima u serijama kojima se, uverena sam, ne dopronosi publici da sazreva, ni da se obogaćuje ljudskim vrlinama ne gubi ništa, niti se Milošu ukazuje put i otvaraju vrata za mnoge druge srpske, ali i ruske projekte kojih će budućnosti biti sve više. Miloš je rođen za umetnost koja donosi svetlost svojim gledaocima.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

- Usput rečeno, zbog svega što sam radila, za Kosmet, ali i za jačanje rusko-srpskih veza, lišena sam nebrojanih uloga, pa čak i u svojoj zemlji i zbog toga bila duboko potresena. Sada, posle toliko vremena, veoma sam ponosna što u mnogima i nisam učestvovala. Pred Milošem, koji je naše nacinalno blago i koji je provodnik naših veza sa dušom Rusije, koja danas brani svet od svekolikog zla, velika je sudbina i veliki put.

Foto: printscreen

 

- Moj otac, Stevo Žigon, govorio je: "Serije su, u principu, tipičan kapitalistički proizvod. Navlače te jednim zalogojem da probaš i kupiš drugi" I, svedoci smo da su danas, 20 godina od tog Stevinog, naizgled, usputnog osvrtanja na njihovu pojavu, da su serije zavladale u ljudskim kratkim životima, a da umetnost polako izumire. Ponosna sam što imamo Miloša Bikovića i što su mu se ovim otvorila mnoga vrata, a mnogim njegovim vršnjacima otvorile oči kakve su te produkcije sa tri ili četiri slova i čemu one služe - poručuje Ivana Žigon za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Magazin

Džet set

Srbija