• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.03.2024

20:21

Veliko hvala Ivanu i Danici! Porodica Crnogorčević sakupljen novac od dobrotvornog koncerta usmerila na izgradnju hrama u Omoljici! (FOTO)

Privatna arhiva

Kultura

Veliko hvala Ivanu i Danici! Porodica Crnogorčević sakupljen novac od dobrotvornog koncerta usmerila na izgradnju hrama u Omoljici! (FOTO)

Podeli vest

Blagoslovom Episkopa banatskog Gospodina Nikanora , 24.februara 2024. godine u Pančevu održan je dobrotvorni koncert umetnice Danice Crnogorčević.

Povod za organizovanje divnog duhovnog događaja jeste izgradnja prvog hrama u Srbiji, koji će biti posvećen drugom srpskom arhiepiskopu Svetom Arseniju Sremcu. Budući hram podiže se u Omoljici nedaleko od Pančeva.

Prošle 2023.godine Episkop banatski Gospodin Nikanor, osveštao je temelje budućeg hrama. Od tada do danas hram je porastao do visine od tri metra. 
Pravoslavna Eparhija Banatska 2025. godine proslavlja veliki jubilej, punih osam vekova od obnove manastira Mesić u kojoj je lično po blagoslovu Svetog Save 1225.god. učestvovao Sveti Arsenije Sremac. 

Zbog svega gore rečenog, ovaj divni svetitelj u Banatu dobija svoj hram. 

- Ovim putem želimo da se neizmerno zahvalimo svešteniku Ivanu i njegovoj supruzi Danici Crnogorčević na ogromnoj podršci i učešću u ovom svetom poduhvatu, kao i na  velikoj ljubavi i radosti koju su nam pružili  Blagodarimo  Ocu Ivanu u ime svih parohijana Omoljice na velikom duhovnom uzdarju Ikone Svetog Arsenija Sremca koju nam je doneo kao lični blagoslov mati Justine- igumanije manastira Ždrebaonik - naveo je starešina hrama Svetog Arsenija Sremca jerej Dragan Urošev.

 

Velikim zalaganjem, odzivom i interesovanjem parohijana Omoljice i Pančeva od prodatih karata i kutija za skupljanje priloga sakupljeno je 10.000 evra. 
Želja porodice Crnogorčević bila je da sav sakupljeni novac bude usmeren za izgradnju hrama. 
Naša radost i ushićenje postali su još snažniji, kada smo osetili želju i volju naših Crnogorčevića, da se hram što pre završi, kako bi se u njemu iznova  sabrali na Božanstvenoj Liturgiji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Magazin

Džet set

Srbija