• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.05.2024

13:49

Humanitarna predstava "Igraj Crnjanskog - za naše drugove iz zanatske" (FOTO)

N. Milošević, učenica Prve kragujevačke gimnazije

Kultura

Humanitarna predstava "Igraj Crnjanskog - za naše drugove iz zanatske" (FOTO)

Podeli vest

Pozivamo sve ljude dobre volje da dođu i kupovinom ulaznica podrže ovu humanitarnu predstavu. Pored humanitarnog karaktera, ova predstava donosi originalan uvid u dela besmrtnog genija Miloša Crnjanskog u sjajnoj izvedbi učenika Četrnaeste gimnazije.

Četrnaesta beogradska gimnazija i Alfa BK Univerzitet organizuju humanitarnu predstavu "Igraj Crnjanskog – Za naše drugove iz zanatske" u utorak, 14. maja 2024. godine, u 17 časova u amfiteatru Alfa BK Univerziteta, Bulevar maršala Tolbuhina 8.

Cena ulaznice je dobrovoljni prilog, a prihod od ulaznica namenjen je maturantima Zanatske škole u Beogradu. Srednja zanatska škola bavi se profesionalnom rehabilitacijom učenika sa smetnjama u razvoju i učenju. Učenici Četrnaeste beogradske gimnazije posvetili su svoje vreme i realizovali ovu predstavu kako bi skupili vrednu pomoć za svoje vršnjake.

Foto: N. Milođević, učenica Prve kragujevačke gimnazije

 

 

 

Predstava Igraj Crnjanskog je antiratna poetska drama koja nas podseća na to da svaki čovek neprestano traga za svojom zvezdom u beskrajnom plavom krugu. Režija i dramatizacija: Milica Živković; asistent režije: Marko Đurović; igraju: Milena Dudvarski, Marko Đurović, Boris Pavlović, Teodora Pribaković, Anastasija Oluić, Jana Lukić, Dunja Đurđević i Vera Pejković. Posle izvođenja predstave biće održan razgovor sa rediteljkom i glumcima..


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija