• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Ćirić

24.05.2024

09:47

"Film će biti proglašen srpsko-ruskom propagandom"! Producent o pritiscima tokom snimanja ostvarenja o "Žutoj kući": "Neki glumci odustali, boje se!"

informer.rs

Kultura

"Film će biti proglašen srpsko-ruskom propagandom"! Producent o pritiscima tokom snimanja ostvarenja o "Žutoj kući": "Neki glumci odustali, boje se!"

Podeli vest

U Pirotu je počelo snimanje filma "Žetva" koji predstavlja ekranizaciju priče o stravičnim zločinima u "Žutoj kući".

Snima se film o kući strave i užasa. Ogromni pritisci na ekipu, a film će, već sada je izvesno, po rečima producenta Dragana Ivanovića, biti proglašen rusko-srpskom propagandom

U Pirotu je počelo snimanje filma "Žetva" koji predstavlja ekranizaciju priče o stravičnim zločinima u "Žutoj kući", gde je, po rečima producenta filma Dragana Ivanovića, stradalo na stotine Srba, Albanaca, Čeha, Ruskinja, Ukrajinki...

Foto: Informer

Producent Dragan Ivanović

Okosnica filma je roman "Srpsko srce Johanovo" koji svedoči o istinitom događaju koji se desio na Kosovu i Metohiji 1999. i 2000. godine. 

- Sa jedne strane pričamo istinitu priču čoveka koji je kidnapovan, a s druge strane, to je priča o stradanju našeg naroda jer niko nije mogao ni da pretpostavlja šta se dešavalo nakon ulaska NATO pakta i UČK na Kosovo. Kroz priču o stradanju jedne porodice pričamo priču o stradanju našeg naroda. Film je dobio naziv iz dva razloga. Najpre zato što je glavni junak nestao jer je otišao na njivu, što se dešavalo mnogim našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji, a s druge strane zato što se zaista dešavala žetva ljudskih organa. Stotine i stotine Srba, Albanaca, Čeha, Ukrajinki, Ruskinja, godinama su odvođeni na mesto gde su im vađeni organi - kaže Ivanović za Informer.

Foto: Informer

Jedna od lokacija gde se snima film "Žetva"

Reč je o istinitoj priči, o Nemcu koji je dobio srce kidnapovanog Srbina i počeo da sanja njegove snove, porodicu, dete.

- Ti snovi su ga naterali da dođe u njegovo selo. To je univerzalna emotivna priča koja će biti interesantna bilo kome na svetu. To pričamo iz ugla nemačkog grofa koga igra vrhunski engleski glumac. Drugu ulogu po veličini igra, ulogu čoveka koji priča o stradanju srpskog naroda, koji dočekuje na Kosovu Johana, igra Englez iz čuvenog filma "Hrabro srce", gde igra prestolonaslednika Škotske. On je meni rekao da je ovu ulogu prihvatio jer je srpska i škotska priča identična, borba za slobodu - priča Ivanović i dodaje da je ekipa bila pod ogromnim pritiskom: 

Foto: Informer

Jedna od lokacija gde se snima film "Žetva"

- Međunarodna ekipa je bila pod ogromnim pritiskom. Troje glumaca nam je otišlo, jedna glumica nakon što je došla u Beograd i odradila probe, rekla je da mora da napusti film jer se boji za svoju karijeru. Imamo neverovatnu englesku rediteljku Džo Mičel, ona je reditelj druge ekipe, nešto najbolje od engleske kinematografije. Reditelj prve ekipe je Pol Kampf, da vam ne pričam pod kakvim je on pritiscima bio. 

Dragan je ubeđen da će po izlasku film naići na oštre kritike i da će biti proglašen propagandom. 

Foto: Informer DN

Ozloglašena "Žuta kuća" u Albaniji

- Mi već znamo da kada završimo film, da će od strane pojedinih zapadnih medija on biti predstavljen kao rusko-srpska propaganda. Ovde imamo ogroman broj ljudi od Amerike do Australije i svi oni rade na tome da na najbolji način ekranizujemo jednju istinitu priču. Pokušavamo da uradimo remek-delo, a ako u tome uspemo, ništa neće moći da ga zaustavi. Premijera bi trebalo da bude na jesen. Ako procenimo da je film zaista remek-delo, onda bi na proleće trebalo da ide na festivale, a zatim u bioskope - kaže producent Ivanović.

Film će biti snimljen na engleskom jeziku, ogroman broj glumaca i članova ekipe je iz inostranstva, pa će i ciljna publika biti inostrana, ali naravno i domaća. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama
Srbija

Osvećen hram Svetih Novomučenika kragujevačkih u Šumaricama

Episkop šumadijski mitropolit Jovan uz sasluženje umirovljenog episkopa Zvorničko-tuzlanskog i nekadašnjeg Administratora Eparhije šumadijske Vasilija Kačavende, osveštao je danas hram posvećen Svetim novomučenicima kragujevačkim u Spomen parku u Šumaricama.

16.06.2024

14:26