• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.05.2024

13:10

Ramštajn ispisao istoriju na Ušću! I drugi koncert najpoznatijeg lajv benda na svetu oborio sve rekorde

Informer, EPA Images

Kultura

Ramštajn ispisao istoriju na Ušću! I drugi koncert najpoznatijeg lajv benda na svetu oborio sve rekorde

Podeli vest

Nakon dve nezaboravne večeri, Beograd se još uvek oporavlja od naleta energije i spektakla koji je Ramštajn priredio na Ušću.

Drugi koncert nemačkih industrial metal titana zacementirao je njihovu reputaciju najvećeg i najimpresivnijeg lajv bend na svetu, dok je Beograd ponovo postao važan deo muzičke scene u Evropi.

Foto: Printskrin Youtube/RT

 

Oko 120 hiljada ljudi imao je priliku da tokom dva dana vidi svoj omiljeni bend, a Beograd je poslednjih dana bukvalno bio preplavljen posetiocima iz svih delova Evrope - bilo je tu fanova iz svih zemalja regiona, posetilaca iz Velike Britanije, Francuske, Holandije, Danske, Turske, Rusije, Ukrajine, ali i onih koji su došli čak sa drugog kontinenta - iz Ujedinjenih Arapskih Emirata!

Foto: Bryan Adams

 

Restorani i kafići ovih dana bili su popunjeni do poslednjeg mesta, a smeštajni kapaciteti u prestonici nedeljama su bili popunjeni pred zakazane nastupe - u hotelima je bilo nemoguće naći sobu, privatni smeštaj u užem i širem centru grada odavno je bio bukiran, pa mnogi su bili prinuđeni da iznajmljuju kuće i sobe u prigradskim naseljima: u Barajevu, Grockoj, Jakovu, Ledinama, Zemun Polju i drugim opštinama.

I sudeći prema onome što su Lindeman i ekipa priredili publici tokom dve večeri na Ušću, blago je reći da je vredelo: Ramštajn je isporučio svoj prepoznatljiv eksplozivan spoj zvuka, svetla i neverovatno zahtevnih pirotehničkih elemenata, koji su zaštitni znak benda. Tokom više od dva sata svirke, uspeli su da u potpunosti premaše očekivanja publike koja je sve vreme, u ekstazi, u takt pratila čuvenu šestorku - od uvodnih taktova Hendlove "Muzike za kraljevski vatromet",  kojom je zvanično započet njihov nastup, preko dobro poznatih hitova poput "Du Hast", "Deutchland" "Engel", "Mein" "Sonne“, "Du riechst so gut" "Ich will" pa sve do numere "Adieu" kojom su čuveni Nemci završili svoj nastup.

Foto: Informer

 

Kao i prethodne večeri, frontmen je pozdravio publiku na srpskom, a čulo se i ono čuveno "Ruke gore", što je izazvalo neviđene ovacije i euforiju na prepunom Ušću.

Koncerti benda Ramštajn nisu samo doneli nezaboravno muzičko iskustvo, već su imali značajan uticaj i na muzičku industriju u Srbiji, kao i na grad Beograd i čitavu državu: sa oko 120 hiljada posetilaca iz raznih delova Evrope i šire, grad je doživeo pravu turističku ekspanziju, a lokalna privreda podstaknuta je kroz potrošnju i turističke aktivnosti.

Jednako važno, srpska prestonica se ovim nastupima vratila na mapu mega turneja najpoznatijih svetskih izvođača, a Skymusic, koji je organizator, ovim je najavio novu eru zabavne industrije u Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija