• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.05.2024

13:18

Slovenačka grupa Laibach urnisala Bajagu: "On je simpatičan dementni ribar!"

zoran sinko/tanjug

Kultura

Slovenačka grupa Laibach urnisala Bajagu: "On je simpatičan dementni ribar!"

Podeli vest

Slovenački bend se oglasio povodom priče Momčila Bajagića Bajage o bendu Ramštajn.

Grupa Laibach reagovala je na priču Momčila Bajagića Bajage o bendu Ramštajn koju je ispričao u podkastu Agelast.

Slovenački bend se saopštenjem oglasio za portal Headliner.rs.

"S obzirom na to, da je izjava Momčila Bajagića Bajage o Ramštajnu u Laibachu postala viralna, možda je ipak higiejenski da se na nju odzovemo. Sa Bajagom, koji je inače simpatičan i respektabilan gospodin i relevantan popularni umetnik, sreli smo se jednom u Beogradu, u SKC. Bilo je to bilo povodom našeg koncerta 1997 godine, kada je stavio svoje ime u odbranu Laibacha, jer je naš nastup u srpskome glavnom gradu (Hala sportova 14. novembar) tada skoro bio zabranjen.

Foto: ATAIMAGES

Momčilo Bajagić Bajaga

No, priča, koju sada širi, spada više u folklor klasičnog srpskog humora i dementnog ribarskog preterivanja. Istina je samo to, da su Ramštajn na početku bili veliki Laibach fanovi i da su kod Laibacha pronašli osnovnu inspiraciju za svoju muzičku i stilsku usmerenost. A da bi se Laibach ikada nudio Ramštajnu kao predgrupa, to nikako ne drži. Laibach je otklonio i saradnju sa U2, koji su u početku 90-ih izrazili želju, da nastupimo kao njihova predgrupa na stadionskoj turneji. Takvih poziva od velikih grupa bilo je još nekoliko. Mi smo se sa momcima iz grupe Ramštajn inače nekoliko puta i susreli, ali to su bili uglavnom uljudni sastanci, jer su nas oni hteli lično spoznati. Članovi Ramštajna su obično redovno dolazili na naše koncerte u Berlinu. U Sloveniji su Ramštajn nastupili samo dva puta, februara 2005. (Hala Tivoli) i aprila 2013. (Arena Stožice). Spisak svih njihovih i naših nastupa – i još mnogo – toga može se proveriti na internetu, kao i podatak da li je Murska Sobota ‘tamo negde’ na granici Austrije i Italije", saopštio je Laibach.

Podsetimo, Bajaga je rekao sledeće:

"Ja sam svirao sa Laibachom, sa Ramštajnom pre jedno 30 godina na nekom festivalu u Sloveniji, kada su oni bili totalno nepoznati. I oni su bili kao eno neki ludaci iz Nemačke, idu sa tri kombija. U jednom se voze, u drugom je oprema, a u trećem su gnjuračka odela i one sprave za bacanje vatre. I svi smo bili u fazonu - šta im je?", rekao je Bajaga i dodao:

Foto: Promo

Grupa Rammstein

"A njima su Laibach bili idoli i tu se desi jedna nezgodna stvar po Laibach. Oni su tražili od organizatora da upoznaju Laibach. I ovi kažu kao: "Ko je Rammstein?" I uglavnom, otkače ih. I posle jedno dve godine Laibach ono radi ovde, ali Rammstein pravi veliku turneju po Evropi, već su razbili maksimalno, i onda ovi iz Laibacha pitaju da li bi mogli da budu predgrupa. I ovi kažu: "Naravno da ne", rekao je Bajaga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija