• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

11.06.2024

09:38

(FOTO) Sećate se bucmastog dečaka iz "Oca na službenom putu"? Batalio glumu, nećete verovati čime se bavi, evo kakve veze ima sa Rusijom i Izraelom

Printscreen/Youtube

Kultura

(FOTO) Sećate se bucmastog dečaka iz "Oca na službenom putu"? Batalio glumu, nećete verovati čime se bavi, evo kakve veze ima sa Rusijom i Izraelom

Podeli vest

"Prihvatili su me kao da sam jedan od njih. To je bilo prijateljstvo izmedu dečaka i odraslih osoba, a ne zvezda. Niko od njih se nije tako postavljao prema meni", priča Moreno.

Malik, Malik na go*no si nalik! Ova rečenica iz kultnog filma "Otac na službenom putu", koji je premijerno prikazan pre 39 godina, i dalje prati glumca Morena Debartolija, Sarajliju koji je igrao bucmastog mališana kome su se drugi dečaci rugali.

Iako je sa samo devet godina osvojio srca publike i bio proglašen za čudo od deteta u bivšoj Jugoslaviji, Moreno je rešio da batali glumu i postao je vrhunski kuvar! 

Foto: Printscreen/Youtube

Moreno Debartoli kao Malik u filmu "Otac na službenom putu"

U Sarajevu je bio do 1992. godine, pa se preselio u Izrael. Tamo je završio kulinarsku akademiju, a potom i akademiju za poslastičare u Londonu.

Nije se zadovoljio time, pa je u Belgiji 2003. završio specijalizaciju za čokoladu, a onda i za sladoled majstora u Bolonji. Bio je šef restorana u Sarajevu, radio je u Švajcarskoj, a sada je u Hrvatskoj. 

Foto: Printscreen/Youtube

Moreno Debartoli kao Malik u filmu "Otac na službenom putu"

- Razmišljao sam da nastavim da glumim, ali sam shvatio da više volim da kuvam. Zato sam izabrao ovaj put - priča Moreno.

Kuvar, koji je neobično ime i prezime dobio po dedi Italijanu, napominje da mu ne smeta što će zauvek ostati Malik.

- I dalje me prepoznaju po toj ulozi. Dešava se da mi na ulici neko kaže Malik, a ja se okrenem. To je deo mog života i ne smeta mi. Ja sam i dalje Malik! Moja deca kad god gledaju film, kažu: "Eno ga tata"! - priča Moreno, koji u braku s Ruskinjom Katjom ima ćerku Lunu i sina Lea.

Foto: Printscreen/Youtube

Miki Manojlović i Moreno Debartoli u filmu "Otac na službenom putu"

On je otkrio kako je završio u kutlnom filmu, rame uz rame sa Mikijem Manojlovićem, Mirjanom Karanović, Mirom Furlan, Mustafom Nadarevićem i Emirom Hadžihafizbegovićem.

- Svi u Sarajevu su znali da se snima film, a Miki Manojlović je već tada bio zvezda. Ekipa filma na čelu sa Emirom Kusturicom je došla u moju osnovnu školu i tražila dečaka za glavnu ulogu. Rekao sam da me puste na miru, da hoću da se igram. Kusti se to dopalo, pa me odabrao da igram sina Mikija i Mire Karanović. Otac je odmah pristao, a majka je bila zabrinuta kako će izostanci sa časova uticati na moj uspeh, ali sve je ispalo dobro - priča Moreno i priseća se saradnje s nekim od največih glumačkih imena:

Foto: Printscreen/Youtube

Moreno Debartoli u filmu "Otac na službenom putu"

- Prihvatili su me kao da sam jedan od njih. To je bilo prijateljstvo izmedu dečaka i odraslih osoba, a ne zvezda. Niko od njih se nije tako postavljao prema meni.

Film je bio veliki hit, ali se Debartolijev život nije mnogo promenio zbog toga.

Foto: Printscreen/Youtube

Scena iz filma "Otac na službenom putu"

- Nije se pridavala pažnja tome što je neko glumio u filmu. Kada veliki muzičari dođu u Sarajevo, raja kaže: "Eno onog..." i svako nastavlja svojim poslom. Danas bi to bi bilo nešto o čemu bi svi pričali - smatra Moreno.

Kako Moreno danas izgleda pogledajte na fotografiji na kraju teksta:

Foto: Printscreen/Facebook

Moreno Debartoli danas



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija