• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

17.06.2024

08:03

Slomila nogu i izgubila glavnu ulogu u "Nemanjićima": Naša glumica doživela nezgodu pre snimanja, a ova koleginica je morala da je zameni (FOTO)

Printscreen/Youtube

Kultura

Slomila nogu i izgubila glavnu ulogu u "Nemanjićima": Naša glumica doživela nezgodu pre snimanja, a ova koleginica je morala da je zameni (FOTO)

Podeli vest

Naš sagovornik objašnjava da su se producenti rastrčali kako bi joj u poslednjem trenutku našli zamenu.

Ivana Mihić je izgubila glavnu ulogu u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine" jer je na skijanju polomila nogu! Glumica i ćerka slavnog scenariste Gordana Mihića je pred sam početak snimanja ove istorijske drame imala nezgodu, pa je ulogu Ane Nemanjić, supruge Stefana Nemanje, dobila njena koleginica Dubravka Mijatović

- Scenario za "Nemanjiće" je napisao pokojni Gordan, koji je u ulozi Ane video svoju ćerku. To je predložio reditelju Marku Marinkoviću i on je prihvatio. Sve je bilo spremno da Ivana odigra svoju ulogu karijere - priča za Informer izvor blizak produkciji serije i objašnjava kako je lepoj glumici u jednom trenutku sreća okrenula leđa:

Foto: Instagram printscreen

Glumica Ivana Mihić

- Ivana je te zime 2017. godine otišla na planinu kako bi se odmorila pred snimanje serije. Tamo je tokom skijanja nezgodno pala i polomila nogu! Nosila je gips i morala je da miruje nedeljama, što je značilo da ne može da glumi u seriji.

Naš sagovornik objašnjava da su se producenti rastrčali kako bi joj u poslednjem trenutku našli zamenu.

- U početku su bili u panici jer uopšte nisu imali rezervu za tu ulogu. Posle nekoliko dana traganja pozvali su Dubravku Mijatović i pitali je da li bi htela da glumi Anu. Srećom, ona u tom trenutku nije imala druge poslovne obaveze, pa je bez mnogo razmišljanja prihvatila - kaže naš dobro obavešteni izvor.

Foto: Printscreen/Youtube

Dubravka Mijatović u seriji "Nemanjići - rađanje kraljevine"

I sama Ivana se radovala ulozi Ane, što je u više navrata pričala pre početka snimanja serije.

- Kao ni ostali glumci, nisam još potpisala ugovor, ali sam vrlo srećna jer nisam očekivala takvu ponudu. Veoma je inspirativno dočaravati Anu, a uz to, radujem se radu s rediteljem Marinkovićem, s kojim sam već sarađivala na tri projekta. Nadam se da će, kao i do sada, sve biti u redu - rekla je Mihićeva početkom 2017.

Foto: Printscreen/Youtube

Scena iz serije "Nemanjići - rađanje kraljevine"

A šta danas o svemu tome kaže Ivana? 

- Ne bih da pričam o tome jer ne bih želela da ispadne da je Dubravka ulogu dobila slučajno i da njen talenat padne u senku. Ona je izvrsna glumica i sjajno se snašla u ulozi Ane - rekla je kratko Mihićeva.

Dubravka Mijatović kaže da je dala maksimum kako bi što bolje dočarala Anu.

Foto: Printscreen/Youtube

Scena iz serije "Nemanjići - rađanje kraljevine"

- Prvi put sam radila na istorijskoj seriji i razlika je ogromna. Nismo imali vremena za neke detalje kojima se inače uvek bavimo. Bilo je najvažnije ispričati tu priču precizno, jednostavno i istorijski tačno. Sve drugo je bilo manje bitno - rekla je glumica.

U ovoj seriji ostale uloge tumačili su Vojin Ćetković, Mladen Nelević, Dragan Mićanović, Nebojša Glogovac, Sloboda Mićalović...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu
Politika

Vučić se sastao sa Kopmanom u Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Briselu sa generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

10:46

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija