• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ines Grk

20.06.2024

08:03

"Videlo se da sam na samrti, nisam mogla da dišem!": Eva Ras otkrila šokantne detalje sa snimanja horor filma

Privatna arhiva

Kultura

"Videlo se da sam na samrti, nisam mogla da dišem!": Eva Ras otkrila šokantne detalje sa snimanja horor filma

Podeli vest

Eva Ras je tokom razgovora za Informer progovorila o nedaćama sa kojima se susrela tokom snimanje scena u kojima je otelotvorila lik časne sestre.

Stavili su mi omču oko vrata, bila sam kao živi leš, kaže glumica Eva Ras (83) o ulozi koju je odigrala u američkom hororu "Prvo predskazanje". Film čija radnja prethodi priči horor klasika iz 1976. godine snimljen je u italijansko-američkoj koprodukciji. U njemu, pored Eve, rolu ima i Milena Božić, a scene su snimale u Beogradu.

Eva Ras je tokom razgovora za Informer progovorila o nedaćama sa kojima se susrela tokom snimanje scena u kojima je otelotvorila lik časne sestre.

Foto: Privatna arhiva

Eva Ras

- U filmu sam dobila kratku ulogu kaluđerice koja zlostavlja bolesnike. Mogu da kažem da mi je kostim bio jeziv. Stavili su mi omču oko vrata, bila sam kao živi leš dok sam snimala scenu. Na mom licu se videlo da sam na samrti, nisam mogla da dišem. Kostim je bio veći horor od samog filma. Scene smo snimali u Krnjači u jednom američkom studiju, a ja sam u filmu govorila na engleskom jeziku - objašnjava legendarna glumica za Informer, te otkriva da je ulogu prihvatila isključivo zbog imena rediteljke i simbolike.

Foto: Privatna arhiva

Eva Ras na snimanju filma "Prvo predskazanje"

- Ulogu sam prihvatila jer mi je bilo zanimljivo to što se rediteljka zove Arkaša Stivenson, kao junakinja iz mog romana. Kada sam pisala roman, mislila sam da sam izmislila ime, a onda se pojavila lepa tridesetogodišnja rediteljka. Volim proizvodnju i nema te uloge koju u ovim godinama ne mogu da odigram. Glumila sam mnogo puta u lošim uslovima, ali to je moj život.

Pored Eve Ras, u filmu "Prvo predskazanje" ulogu je dobila i mlada srpska glumica Milena Božić, koja sa seta, za razliku od starije koleginice, nosi samo najlepše utiske.

Foto: FIREFLY PRODUCTION

Glumica Milena Božić

- Ulogu u filmu sam dobila neočekivano. Nisam mnogo vremena provela na setu, a horor filmove izuzetno volim da gledam, pa mi je bilo veoma uzbudljivo da odigram ulogu u jednom takvom filmu. Scene sam snimala u Beogradu. Bilo je to jako lepo iskustvo. Nije mi bio problem da glumim na engleskom jeziku jer se njime dobro služim. Još ne smatram da sam se probila na strano tržište, ali nadam se da će mi ova kratka uloga doneti nove ponude za inostranstvo.

Radnja pomenutog filma bazira se na priči o rođenju dečaka Demijana, kog američki diplomata podmeće svojoj supruzi nakon smrti vlastitog deteta, a po savetu rimskog sveštenika. Sa dolaskom usvojenog dečaka u njihovu porodicu počinju neobjašnjiva, jeziva iskustva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija