• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K./Kurir

19.06.2024

15:35

Snima se serija o Jovanki Broz: Glavnu ulogu i Titovu ženu igraće glumica koju svi dobro znate iz "Srećnih ljudi"

Wikipedia

Kultura

Snima se serija o Jovanki Broz: Glavnu ulogu i Titovu ženu igraće glumica koju svi dobro znate iz "Srećnih ljudi"

Podeli vest

Godinama se pominje da će Jovanka Broz dobiti svoju igranu seriju, a 2025. trebalo bi da počne njeno snimanje.

Iza ovog ambiciozno zamišljenog projekta stoji GFC produkcija i producentkinja Danka Milošević, poznata po filmu i seriji "Vera", te gledanim i hvaljenim dokumentarno-igranim serijalima "Jovanka Broz i tajne službe" i "Drug Marko". Trenutno se piše nova ruka scenarija, a sve se radi uz blagoslov porodice Budisavljević.

Glavnu ulogu je već prihvatila Snežana Savić, koja je igrala Jovanku i u dokumentarnom programu "Jovanka Broz i tajne službe". Na celom projektu kao konsultant radi i Svetko Kovač, scenarista i nekadašnji načelnik Vojnobezbednosne agencije.

- Imate dobre informacije, ali rano je da govorimo o tom projektu - rekla je za Kurir producentkinja Danka Milošević.

Foto: Informer

Snežana Savić

U planu je da se ceo serijal radi sa Amerikancima, a snimanje neće početi pre leta naredne godine. Kastinge za glumce radiće u svim bivšim jugoslovenskim republikama.

Serija će pratiti život Jovanke Broz i posle Tita, a publika će saznati kakav ugovor je odbila da potpiše neposredno pred smrt. Jovanka je rođena 1924. Bila je učesnica Narodnooslobodilačke borbe i supruga predsednika SFRJ Josipa Broza Tita, a kao prva dama učestvovala je u brojnim međunarodnim posetama, kao i na prijemima značajnih ličnosti koje su dolazile u SFRJ. Bila je akter i svedok brojnih istorijskih događaja... Posebno je zanimljivo kako je ona za relativno kratko vreme od obične radnice u Belom dvoru postala glavna domaćica vile u Užičkoj 15, a zatim i osoba od Titovog velikog poverenja i pomoćnik sekretara u Titovom kabinetu.

Foto: profimedia

Jovanka Broz

Snežana Savić ranije je za medije govorila da je u svojoj karijeri najponosnija na ulogu Jovanke Broz.

Foto: Informer

Snežana Savić

- Za sada je to kruna moje karijere. To je žena koja je obeležila jednu epohu. Zahtevna je uloga, ima mnogo i Jovankinih savremenika, živih svedoka vremena u kome je ona bila prva dama. Bila je zanimljiva i kao žena i kao vrlo jaka ličnost, ne samo kao pratilja svog supruga. Ona je i sama bila učesnik NOB, imala je čin u vojsci, bila je oficir, major. I sama je bila vrlo zaslužna za poziciju u kojoj se našla - rekla je Snežana Savić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!
Planeta

Udarno! Izrael veruje da je ubijen vođa Hezbolaha!

Izraelski kanal 12 objavio je večeras da se u Izraelu veruje da je vođa Hezbolaha Hasan Nasralah ubijen u večerašnjem napadu izraelskih odbrambenih snaga (IDF) na, kako se navodi, podzemnu komandnu bazu Hezbolaha u Bejrutu.

27.09.2024

22:24

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija