• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.07.2024

16:35

Najveća trubačka imena ove godine u Guči: Boban i Marko Marković, Dejan Petrović Big Band, Ekrem Mamutović, Dejan Lazarević samo neki od učesnika Guča festivala

Guča

Kultura

Najveća trubačka imena ove godine u Guči: Boban i Marko Marković, Dejan Petrović Big Band, Ekrem Mamutović, Dejan Lazarević samo neki od učesnika Guča festivala

Podeli vest

Guča festival ponovo će ugostiti ljubitelje muzike i tradicije od 01. do 04. avgusta u Guči, dok će Dragačevski sabor trubača u svom 63. izdanju okupiti najveća imena i majstore trube.

Svečana ceremonija otvaranja Sabora započeće u petak tačno u 11 časova podizanjem saborske zastave u prisustvu izvođača, medija i ovogodišnjeg domaćina, majstora trube, Dejana Petrovića. Najveću pažnju privući će centralni događaj, finalno takmičenje trubačkih orkestara, koje je zakazano za nedelju, sa početkom u 18 časova. 

Foto: Foto: SKYMUSIC

 

Program prvog saborskog dana, u petak 02. avgusta, otvoriće trubački orkestar majstora trube Dejana Lazarevića, a istog dana nastupiće orkestar Bobana i Marka Markovića, ambasadora trubača u Guči i svetu. Program će prvog dana zatvoriti trubački orkestri finalisti 63. Dragačevskog sabora trubača. 

Foto: Foto: SKYMUSIC

 

U subotu, 03. avgusta će nastupiti pobednici 62. Dragačevskog sabora trubača, a zatim će uslediti koncert trubačkih orkestara majstora trube Dejana Petrovića i njegovog Big Banda, kao i orkestar Ekrema Mamutovića.

Foto: Foto: SKYMUSIC

 

Poslednji dan Sabora rezervisan je za Finalno takmičenje trubačkih orkestara Srbije, nakon čega će uslediti Gala koncert - Veliki revijalni orkestar pod upravom Vlade Panovića sa gostima pevačima Aleksandrom Tirnanićem, Čedom Markovićem, Snežanom Đurišić i Danicom Krstić. 

Foto: Foto: SKYMUSIC

 

Pripreme za Guča festival uveliko su u toku, rečeno je danas na konferenciji za novinare, a kako je istakao predsednik Opštine Lučani, Milivoje Dolović, Guča živi za dane Sabora: „Mi u Guči vreme ne merimo od Nove godine do Nove godine, već od Sabora do Sabora“ i dodao da se Opština i ove godine, zajedno sa svim partnerima, potrudila da svim posetiocima obezbedi nezaboravan provod i bogat kulturno-umetnički i muzički program.  

Foto: Foto: SKYMUSIC

 

Direktor Kulturnog centra Guča, Zoran D. Pantelić, istakao je da u Guču dolaze najbolji orkestri, koji su prethodno morali da pobede na takmičenjima u predtakmičarskim centrima – Boljevcu, Kovačici, Zlatiboru i Surdulici. Ukupno 16 njih će imati priliku da se bori na finalnom takmičenju poslednjeg saborskog dana. 

Foto: Foto: SKYMUSIC

 

Kako je potvrđeno, i ove godine će produkcija festivala biti na zavidnom nivou, i u rukama Skymusic-a, koji je jedan od organizatora.  

Aleksandra Mitrović, direktor Turističke organizacije Dragačevo istakla je da su smeštajni kapaciteti u Guči i Dragačevu odavno popunjeni, a da je vrlo malo raspoloživih smeštajnih jedinica ostalo u Čačku i Ivanjici. „Rezervacije za smeštaj krenule su već od novembra meseca, kada je i objavljen datum ovogodišnjeg Festivala i drago mi je da mogu da potvrdim da se vratio trend organizovanog dolaska velikih grupa u Guču – iz Grčke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine“ – zaključila je Mitrović. 

Foto: Foto: SKYMUSIC

 

Ovogodišnji domaćin Sabora, majstor trube Dejan Petrović, rekao je da mu je velika čast što se ove godine našao u toj ulozi i dodao: „Uvek sam u Guču dolazio otvorenog srca, ne znam da li sam srećniji što ću opet nastupati pred tom publikom kao muzičar ili što ću biti domaćin ovogodišnjeg Sabora“. 

Više o Guča festivalu i 63. Dragačevskom saboru trubača pogledajte OVDE. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)
Live TV

Pijani divljaci napadaju Srbe na KiM! OVK terorista Kurti želi da eliminiše i srpske novinare! (VIDEO)

Na Glavnom gradskom mostu na Ibru, koji razdvaja severni srpski i albanski južni deo Kosovske Mitrovice juče je Albanac u vidno alkoholisanom stanju fizički nasrnuo i pivskom flašom gađao Biljanu Radomirović, novinarku "Politike" i Zorana Vlaškovića, novinara "Jedinstva". O tom nemilom događaju govorili su Milovan Drecun, narodni poslanik i napadnuti novinar Zoran.

16.07.2024

09:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Geret Sautgejt više nije selektor Engleske!
Fudbal

Geret Sautgejt više nije selektor Engleske!

Velike promene u reprezentaciji Engleske! Poznati stručnjak Geret Sautgejt podneo je ostavku na mesto selektora vicešampiona Evrope, svega dva dana nakon poraza od Španije u finalu šampionata Starog kontinenta.

16.07.2024

12:10

Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!
Planeta

Šta će biti sa Ukrajinom ako njega posluša?!

Bivši američki predsednik Donald Tramp, ako pobedi na izborima, mogao bi da zauzme još skeptičniji stav prema Ukrajini od onog koji je bivši američki lider izneo do sada, ako bude slušao svog potpredsednika Džej Di Vensa, prenosi Blumberg.

16.07.2024

14:22

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija