• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

24.07.2024

17:23

"Naše prijateljstvo treba ostaviti u prošlosti, tamo mu je mesto"! Ristovski za Informer odgovorio na Bajićeve prozivke: "Ne bih se bavio ko je moralniji i humaniji"

Miloš Rafailović

Kultura

"Naše prijateljstvo treba ostaviti u prošlosti, tamo mu je mesto"! Ristovski za Informer odgovorio na Bajićeve prozivke: "Ne bih se bavio ko je moralniji i humaniji"

Podeli vest

Radoš Bajić izazvao je pravu buru u javnosti kada je pre nekoliko dana napisao otvoreno pismo svom kolegi Lazaru Ristovskom u kojem je progovorio o njihovom odnosu.

Bajić je u njemu, između ostalog, napisao da Lazar "više nije čovek kojeg je poznavao i zapitao se gde je nestao njegov najbolji drug".

Legendarni glumac tada u kratkoj izjavi za Informer nije želeo da komentariše Radoševe navode, ali je sada odlučio da progovori za naš portal.

- Bez želje da dalje polemišem, zelim ipak da dam kratak komentar na sve češće tekstove kojima  Radoš Bajić napada mene, moj rad i moju ličnost i to sve u trećem licu. 

Naime, uvek je tako bilo, a i biće, da kada neko o nekome govori i piše, to uvek više govori o onome  ko govori i piše, nego o onome o kome se govori. I najčešće je onaj koji govori upravo takav. Govoreći  o drugima, govoriš o sebi. 

Foto: Privatna arhiva

 

 

Ovde bih mogao i završiti moj odgovor, ali evo još koje slovo. Naše prijateljstvo treba ostaviti tamo gde mu je i mesto: u dnevniku i ramu prošlosti. Ne treba se na njega pozivati i potezati kao argument danas.  

Naročito se ne bih bavio time ko je od nas moralniji, humaniji, ili bolji glumac i reditelj. Ljudi se cene i poznaju po delima, a ne po priči. Iza mene stoje i brane me moja dela.  

Dalje nek se dopisuje ko hoće i sa kim hoće - kaže Ristovski za Informer.

Podsetimo, Radoš je pre neki dan na društvenoj mreži Instagram objavio fotografiju sa svojim klasićem sa Fakulteta dramskih umetnosti i pored nje otvoreno pismo koje vam još jednom prenosimo u celosti:

"On iz Ravnog Sela, ja iz moje Medveđe. Hodamo i jedemo šta se našlo. On grize jabuku, ja parče kifle, pa razmenjujemo kao braća. Sve to pre pola veka, na beogradskom asfaltu ispred Skupštine. ... Nas dvojica, čisti, mladi, i visoki kao jablanovi, studenti glume i najbolji drugovi. Noć, dan bez prestanka, uvek i svuda zajedno. Vreme oskudnosti i siromaštva, ali i idilična priča o večnom zavetu, o drugarstvu, časti i poštenju", napisao je Radoš pa nastavio:

"Pedeset godina kasnije sve je otišlo u prah i pepeo, u pohlepu i gramzivost, u bahatost i otklon od svake normalnosti... To više nije čovek koga sam poznavao, čijim uspesima sam se radovao, sa kojim sam delio snove i prelepu mladost... Gde je nestao moj najbolji drug koji bi danas da nikome ne da ni zalogaj čak ni meni? Koji bi sve za sebe? Bože Svevišnji, ako nam uzimaš snagu, sačuvaj nam dušu, obraz i čast", napisao je Radoš pored fotografije na kojoj se nalazi sa svojim kolegom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Ceo region postao je tempirana bomba! Sarajevo na sve načine pokušava da uvuče Srbiju u rat!
Live TV

Ceo region postao je tempirana bomba! Sarajevo na sve načine pokušava da uvuče Srbiju u rat!

Novi napadi stižu iz Sarajeva kako bi se Srbija uvukla u sukob. Na portalu "Slobodna Bosna" ponovo je izašao tekst koji govori negativno o predsedniku Vučiću. Ovo je samo nastavak hajke koju vodi ovaj medij protiv predsednika Srbije. Sve je krenulo od maja ove godine, kada je doneta deklaracija o Svesrpskom saboru. Na ovu temu u "Info danu" govorili su Srđan Simić iz Centra za društvenu stabilnost, Stefan Krkobabić, narodni poslanik i pukovnik u penziji Veselin Šljivančanin.

24.07.2024

15:46

Hronika

Pokušaj ubistva u Somboru! Uhapšen osumnjičeni
Istraga u toku

Pokušaj ubistva u Somboru! Uhapšen osumnjičeni

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru uhapsili su A. T. (31) iz Novog Sada zbog sumnje da je sa još dve osobe za kojima se traga, izvršio krivična dela ubistvo u pokušaju, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

24.07.2024

16:09

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Eksplodiraće planeta! Ovaj potez Pekinga najavljuje invaziju?! Zapadni avioni stigli u Kinu, svima je jasno za šta se spremaju!
KRITIČNO

Eksplodiraće planeta! Ovaj potez Pekinga najavljuje invaziju?! Zapadni avioni stigli u Kinu, svima je jasno za šta se spremaju!

Ujedinjeni Arapski Emirati i Narodna Republika Kina započeli su drugu zajedničku vojno vazduhoplovnu vežbu pod nazivom “Falcon Shield” (Sokolov štit). Najveći strah Zapada povodom ovog događaje je zapravo mogućnost da Kina ispita performanse zapadnih aviona, radara i raketnih sistema, potencijalno kroz različitu obuku u vazdušnoj borbi sa velike daljine, ali i izbliza.

24.07.2024

17:40

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija