• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.07.2024

14:36

Guča festival potvrđuje status GLOBALNOG FENOMENA - 3 dana do početka 63. Dragačevskog sabora trubača

Live Production

Kultura

Guča festival potvrđuje status GLOBALNOG FENOMENA - 3 dana do početka 63. Dragačevskog sabora trubača

Podeli vest

Internacionalni posetioci preplavili Lučane i okolinu.

Guča ponovo postaje epicentar muzičkog spektakla kakav se ne viđa nigde drugde! Ove godine, interesovanje za Guča festival (01 – 04. avgust) i 63. Dragačevski sabor trubača (02 – 04. avgust) nadmašilo je sva očekivanja, a upravo o tome najbolje govori trenutno stanje na ulicama. 

Tri dana pre zvaničnog početka Guča festivala, ulice ovog pitomog mesta već su preplavljene posetiocima iz svih krajeva sveta - pored gostiju iz susednih zemalja, Guča je postala magnet za posetioce iz Velike Britanije, Austrije, Nemačke, Grčke i Španije.  

Internacionalni gosti već su okupirali varošicu, a kako kažu, ne dolaze samo da bi slušali trube, već i da bi osetili autentičnu srpsku atmosferu, uživali u tradicionalnoj hrani i druženju.  

Foto: Live Production

 

Hoteli i privatni smeštaji su već odavno rezervisani, a domaćini s ponosom dočekuju svoje goste. Za sve one koji još uvek nisu uradili, savet je da požure i da se spakuju i pridruže ovoj neverovatnoj muzičkoj avanturi, jer ovogodišnji program obećava nezapamćen spektakl.  

Među najavljenim izvođačima su majstori trube - čuveni duo i ambasadori Guče Boban i Marko Marković, Dejan Petrović i njegov Big Bend, Ekrem Mamutović, Dejan Lazarević, prošlogodišnji pobednici. Poseban događaj će biti poslednjeg saborskog dana (nedelja, 04. avgust) kada će se, osim finalnog takmičenja trubačkih orkestara, održati i Gala koncert sa Velikim revijalnim orkestrom pod upravom Vlade Panovića, uz goste pevače - Snežanu Đurišić, Čedu Markovića, Aleksandra Tirnanića i Danicu Krstić. 

Više o Guča festivalu i 63. Dragačevskom saboru trubača pogledajte OVDE


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija