• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

03.08.2024

09:11

Počelo snimanje nove serije o "Oluji"! U fokusu priče zabranjena ljubav između Srbina i Hrvatice: "Samo da izdržimo do kraja" (FOTO)

Aleksandar Letić

Kultura

Počelo snimanje nove serije o "Oluji"! U fokusu priče zabranjena ljubav između Srbina i Hrvatice: "Samo da izdržimo do kraja" (FOTO)

Podeli vest

U Crnoj Gori počelo je snimanje nove serije "Tvrđava". Informer je u maju ekskluzivno pisao da će se ekranizovati još jedna priča o pogromu Srba iz Hrvatske u zločinačkoj ustaškoj akciji iz avgusta 1995. godine, a sada je taj projekat počeo sa realizacijom.

Kroz 11 epizoda, pratićemo živote jednog zaljubljenog para, njihovih rođaka i prijatelja tokom turbulentnih godina u kojima se dogodio raspad Jugoslavije.

Glavne uloge tumače mladi glumci Darija Vučko i Ognjen Mićović. Uz njih, u "Tvrđavi" ćemo gledati i Ljubomira Bandovića, Nikolu Pejakovića, Jovu Maksića, Nikolinu Friganović, Slavišu Ćurovića, Slađanu Zrnić...

Kreator serije je Mirko Stojković, koji uz Gorana Starčevića potpisuje i scenario. Autori kažu da, iako su dešavanja u seriji smeštena u istorijski kontekst devedesetih godina, ono što ovu priču čini univerzalnom su emocije, borba za dobro i saznanje da je najčvršća tvrđava na svetu - porodica puna ljubavi.

Režiju potpisuje autor "Banjalučke trilogije", Saša Hajduković.

Foto: Printscreen/Youtube

 

- Počeli smo snimanje u Crnoj Gori i prezadovoljni smo prijemom. Atmosfera u ekipi je sjajna i svi smo jako entuzijastični i punim srcem za ovu seriju. Samo da izdržimo do kraja - kaže Hajduković.

Mladi glumac Ognjen Mićević kaže da je srećan što može da bude deo ovakve ekipe.

Foto: Aleksandar Letić

 

- Reditelja Sašu Hajdukovića sam pratio zadnjih godina u fantastičnim serijama koje je režirao i velika mi je čast što sam sada pod njegovim mentorstvom, tu su i iskusne kolege od kojih je uvijek uzbudljivo učiti tokom snimanja, Jovo Maksić, Kolja Pejaković, Ljuba Bandović, Nikolina Friganović i još mnogi drugi - da sad ova lista ne bude preduga... takođe sam presrećan što dve glavne uloge igramo moja divna koleginica iz Novog Sada Darija Vučko i ja, stvarno je velika čast što smo odabrani da učestvujemo u ovako važnoj priči - kaže on.

Scenarista "Banjalučke trilogije" Nikola Pejaković, u ovoj seriji pojavljuje se kao glumac.

Foto: Miloš Rafailović

 

- Čast i zadovoljstvo mi je da učestvujem u seriji „Tvrđava“ sa svojim dugogodišnjim kolegama, talentovanim mladim glumcima i iskusnim umetnicima sa kojima sam već imao prilike da sarađujem. Radujem se početku snimanja, kao i izazovima koje će nam doneti ovaj projekat. Verujem da će publika uživati u svakom trenutku - kaže Pejaković.

Producent serije je Radio-televizija Srbije, a izvršni producent kuća "Režim" Miloša Avramovića.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Miloš Avramović

- Radićemo do prve polovine septembra. Serija prati ljubavnu priču Srbina i Hrvatice iz Knina, od njihovog prvog poljupca do borbe za opstanak i stvaranje porodice u ratom razorenoj bivšoj Jugoslaviji. Scene koje ćemo snimiti u Crnoj Gori provlače se kroz celu seriju i sigurno je u pitanju bar trećina materijala - kaže Avramović.

Serija se trenutno snima u Crnoj Gori, na teritoriji Nikšića, Grahova i jezera Krupac. Ekipa se kasnije seli u Srbiju, gde se snimanje nastavlja u Beogradu i njegovoj okolini.

Inače, ovo nije prvi put da se radi priča vezana za Oluju", budući da su tokom 2021. godine snimljeni film i serija "Oluja". Glumac Jovo Maksić je i tada igrao glavnu ulogu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

U naredna 72 sata Iran će napasti Izrael? Hezbolah odlučuje da li će doći do eksalacije ili ne! (VIDEO)
Live TV

U naredna 72 sata Iran će napasti Izrael? Hezbolah odlučuje da li će doći do eksalacije ili ne! (VIDEO)

Nadamo se da će doći do mira između Palestine i Izraela. Za samo nekoliko meseci od Palestine je ostalo sivilo i crnilo. Generalni sekretar Hezbolaha rekao je da je Izrael prešao crvenu liniju i da može da očekujue osvetu. Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu i analitičar Luka Stajić. Uživo u program iz Tel Aviva javio se i počasni konzul Srbije u Izraelu Aleksandar Nikolić koji je komentarisao trenutnu situaciju u ovoj zemlji. Uživo u program javio se i novinar Dejan Jelača koji je komentarisao izbore u Americi.

02.08.2024

21:46

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija