• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer/A.S.

03.08.2024

19:17

Sinoć je grmelo u Guči - Eksplozivan start prvog dana 63. Dragačevskog sabora trubača! Ceo stadion je pevao u glas sa Bobanom i Markom Markovićem, večeras nas očekuje spektakl

Instagram printscreen/guca.festival

Kultura

Sinoć je grmelo u Guči - Eksplozivan start prvog dana 63. Dragačevskog sabora trubača! Ceo stadion je pevao u glas sa Bobanom i Markom Markovićem, večeras nas očekuje spektakl

Podeli vest

Dejan Petrović i Big Bend će večeras publici prirediti veče za pamćenje.

Posetioci ovogodišnjeg Guča festivala su nezaustavljivi u nameri da se dobro provedu, a ulice varoši su postale pravo vrelo energije i uzbuđenja.

Iako je nakon zvaničnog otvaranja 63. Dragačevskog sabora Guču zadesilo nevreme se veoma jakim padavinama, entuzijazam posetilaca bio je nepopustljiv. Igralo se i pevalo još od podneva, a ova mala varoš postala je prava arena euforije, te je već tada bilo jasno da nas  očekuje spektakl bez presedana.

Kako se veče približavalo, sa svih strana su stizali gosti iz različitih krajeva sveta. U vazduhu je dominirao zapanjujući miks jezika u kolaboraciji sa trubom - grčki, turski, francuski, nemački - svašta se moglo čuti na svakom koraku.

Foto: KC Guča

 

Dolazak do dragačevskog stadiona na kojem se odvija glavni program, prava je misija. Prvi zadatak je probiti se kroz ulice preplavljene raznoraznim sadržajem. Red za ulazak na stadion bio je stotinama matara dug, a kraj se teško nazirao golim okom. Ulazna kapija je bila potpuno zakrčena ljudima željnim da uživaju u spektaklu.

U 21 čas festivalski program otvorio je majstor trube, jedinstveni Dejan Lazarević sa svojim orkestrom, a prostor na stadionu popunjavao se munjevitom brzinom. Nakon njihovog spektakularnog nastupa, scenu su preuzeli ambasadori Guče, Boban i Marko Marković, čiji su nastupi dodatno podigli energiju među posetiocima, a pravi haos nastao je kada su zasvirali čuveni hit "Čaje Šukarije". Stadion je bio krcat, a nepregledna masa posetilaca pala je u trans i zapevala u glas sa trubačkim legendama. 

Prvi festivalski dan zatvoren je izvođenjem trubačkih orkestara finalista 63. Dragačevskog sabora trubača, ostavivši sve prisutne u vrhunskom raspoloženju, uživanju u autentičnim zvucima trube i fantastičnom ambijentu.

 

 

Danas nas na glavnoj pozornici očekuju nastupi legendarnog majstora trube i ovogodišnjeg domaćina festivala, Dejana Petrovića i Big Benda, te koncert još jednog trubačkog majstora - famoznog Ekrema Mamutovića i njegovog orkestra. Nastupiće i pobednici prošlogodišnjeg Sabora, a majstorsko pismo biće uručeno trubačkim orkestrima Stefana Mladenovića, Bojana Ristića i Timočkim veseljacima.

Ne propustite dane pred nama, jer Guča će još dugo pričati ovu neverovatnu priču - a vi ste pozvani da budete deo nje!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)
Live TV

Kao dete sam se pitao zašto je neko morao da nas proteruje i ubija samo jer nismo Hrvati! Granate su padale na pola minuta, delovalo je kao da traje čitavu večnost! (VIDEO)

Hrvatske snage proterale su, te 1995. godine, više od 250.000 Srba, a ubili oko 2.000. Zloglasna zločinačka operacija "Oluja" počela je u ranu zoru četvrtog avgusta. Bojana Vučić iz Zavičajnog kluba Kordunaša, profesorka Gordana Martinović Vujanović i dete "Oluje" Nemanja Mandić govorili su o paklu koji su proživljavali dok su, zajedno sa svojim porodicama, bežali u Srbiju pod naletom hrvatskih krvnika.

03.08.2024

17:00

Hronika

"Nosila je blizance, gde je druga beba?": Komšija porodilje sa Vračara otkrio jeziv detalj - "Da nije druga beba u kontejneru?"
Hronika

"Nosila je blizance, gde je druga beba?": Komšija porodilje sa Vračara otkrio jeziv detalj - "Da nije druga beba u kontejneru?"

U Beogradu je otkriven šokantan slučaj nakon što je M. M. (39), porodilja u teškom stanju, dovezena u Ginekološko-akušersku kliniku "Višegradska". Prijem ove žene u bolnicu prijavljen je Ministarstvu unutrašnjih poslova, nakon čega je policija započela dalju istragu. Istraga je dovela policiju do stana na Vračaru, gde je M. M. živela. U stanu su pronašli mrtvu bebu.

03.08.2024

12:45

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija