• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

17.08.2024

22:45

Dodelom nagrada i koncertom glumaca zatvoren Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji (FOTO)

Informer

Kultura

Dodelom nagrada i koncertom glumaca zatvoren Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji (FOTO)

Podeli vest

Jedini pravi 48. po redu Festival filmskog scenarija Gorki list svečano je zatvoren večeras u Vrnjačkoj Banji.

Nakon dodeljenih nagrada u amfiteatru “Danilo Bata Stojković” prikazan je film “Jorgovani”. 

Na Trgu kulture u Vrnjačkoj Banji je potom održano Boemsko veče na kojem su glumci pevali hitove iz najčuvenijih filmova i serija srpske kinematografije. 

U nastavku teksta pogledajte kompletan spisak svih dobitnika. 

Foto: Informer

 

Jakša Prpić dobio je nagradu "Marko Živić" za najboljeg mladog glumca za ulogu u filmu "Bauk" Gorana Radovanovića.

Isto ovo priznanje dobio je Alen Selimi za ulogu u filmu "Nedelja", gde je igrao malog Džeja Ramadanovskog.

Prva nagrada dodeljena je scenariju Mladena Đorđevića, za film “Radnička klasa ide u pakao” u režiji Mladena Dorđevića.

Foto: Informer

 

"Duhovit, hrabar, žanrovski dosledno sproveden izazovno-šokantan scenario u film. Autor vešto izbegava stereotipe koji se postavljaju pred istočno evropsku kinematografiju, dok istovremeno osvetljava putokaz mladim autorima", obrazložio je žiri.

Druga nagrada dodeljena je scenariju Davida Jakovljevića, za film “Jorgovani", u režiji Siniše Cvetića.

Foto: Informer

 

"Veoma vešto napisan tekst sa pregršt humora, čiji autori uspevaju da se lako izbore sa uslovima produkcije. Svojim metafilmskim jezikom i satiričnim tonom, scenario uspešno kombinuje mnoštvo zanimljivih karaktera i situacija", obrazložio je žiri.

Treća nagrada dodeljena je Kosti Đorđeviću, za film “Sunce mamino” u režiji Koste Đorđevića. 

Foto: Informer

 

"Šarmantno skrojena crnohumorna komedija o tinejdžerskoj ljubavi, isprepletana svakodnevnim problemima današnjice", obrazložio je žiri.

Žiri novinara i filmskih kritičara 48. Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji dodelio je nagradu lustrovane Politike “Slavko Lazarević” za najbolji scenario Branislavu Jankoviću za scenario filma “Poslednji strelac”. 

Foto: Informer

 

"Scenario je čist, koherentan, intrigantan, možemo reći da se na vešt način prevazilaze žanrovski postulati. Sama film prati scenario od početka do kraja i nije obično žanrovsko otaljavanje, nego pokušaj da se kaže nešto ozbiljnije, da se kaže nešto o aktuelnom trenutku, bez političkih uplitanja, već na slikovit način", obrazložio je žiri.

Foto: Informer

 

Zlatnik sa likom cara Konstantina dodeljen je Marku Janketiću za izuzetan doprinos afirmaciji i promociji Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji. 

Umetnički savet 48. Festivala filmskog scenarija dodelio je nagradu “Zlatno pero Gordana Mihića” Biljani Maksić za izuzetan doprinos scenariju u nacionalnoj kinematografiji. 
 

Nagradu publike osvojio je film "Nedelja".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Novinarka otkrila pakleni plan! Cilj Zapada je da se oslabi vlast kako bi lakše uticala na nju (VIDEO)
Politika

Novinarka otkrila pakleni plan! Cilj Zapada je da se oslabi vlast kako bi lakše uticala na nju (VIDEO)

Detaljna analiza koju je sprovelo Ministarstvo odbrane Kine pod nazivom "Nacionalna zadužbina za demokratiju: šta je to i šta radi" otkriva da se organizacija NED dugo bavila režiranjem državne vlasti u drugim zemljama, mešanjem u unutrašnje stvari drugih zemalja, podsticanjem podela i konfrontacije, zavaravanjem javnog mnjenja i vršenjem ideološke infiltracije, sve pod izgovorom promovisanja "demokratije"

17.08.2024

19:08

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija