• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

27.08.2024

13:57

Dugoočekivana premijera filma "Lazarev put" 18. septembra u MTS Dvorani (FOTO)

Milan Kolarski

Kultura

Dugoočekivana premijera filma "Lazarev put" 18. septembra u MTS Dvorani (FOTO)

Podeli vest

Beograd će 18. septembra 2024. godine biti epicentar filmske umetnosti kada će u MTS Dvorani premijerno biti prikazan dugoočekivani film "Lazarev put," reditelja Ivana Jovića.

Ova arthouse misterija, koprodukcija Srbije i Grčke, već je osvojila tri prestižne nagrade na svetskim festivalima i selektovana je na više od desetine festivala širom sveta.

Premijeri filma prethodiće poseban muzički događaj – koncert grčke vokalne solistkinje Nektarije Karanci, čiji će glas obogatiti muzički ambijent ovog jedinstvenog filmskog ostvarenja i čuvenog Vasilis Cabropulos, koji je komponovao muziku za film, izvedenu uz podršku Atinskog simfonijskog orkestra. Koncert će pružiti publici jedinstvenu priliku da se uživo upozna sa muzičkim delom koje daje dodatnu dimenziju ovoj filmskoj priči.

Foto: Milan Kolarski

 

Nakon premijere u Beogradu, "Lazarev put" će biti prikazivan u bioskopima širom Srbije počevši od 19. septembra, omogućavajući domaćoj publici da uživa u ovom umetničkom delu koje spaja srpski i grčki kreativni duh. Glavnu ulogu u filmu tumači Ivan Bosiljčić, koji nas vodi kroz priču o uličnom umetniku Lazaru, zarobljenom na tajanstvenom ostrvu, u borbi protiv neobične birokratije koja mu ne dozvoljava povratak kući.

Foto: Milan Kolarski

 

Osim Bosiljčića, u filmu briljiraju i Nebojša Dugalić, Žarko Radić, Judita Franković, Bojan Žirović i Ana Ćuk, doprinoseći bogatstvu likova i slojevitosti priče.

Foto: Milan Kolarski

 

"Lazarev put" nije samo vizuelno i narativno iskustvo, već i duhovno putovanje. Film se dotiče univerzalnih tema kao što su potraga za smislom, iskušenja na putu samospoznaje i sukob sa neizbežnim silama sudbine. Lazarova borba da napusti ostrvo postaje metafora za unutrašnje izazove s kojima se suočavamo dok tragamo za sopstvenim identitetom i slobodom.

Foto: Milan Kolarski

 

Film je sniman na autentičnim lokacijama u Novom Sadu i na grčkim ostrvima Santorini i Folegandros, donoseći jedinstvenu vizuelnu i narativnu estetiku. Jović je, takođe, najavio i objavljivanje knjige "Dnevnik Lazarevog puta", koja će obuhvatiti eseje i razgovore sa saradnicima, pružajući dublji uvid u kreativni proces stvaranja ovog filma.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Nemoćni Đilas u besu napada i TVN1!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Nemoćni Đilas u besu napada i TVN1!

Koliko je Đilas sujetan, i koliko ne trpi kritiku, dokazuje njegov današnji napad (27.8.2024.) na N1 i njihovog kolumnistu, Predraga Đukanovića, koji je pre tri dana objavio kolumnu na N1, pod nazivom „Opoziciji fali Teodosić".

27.08.2024

15:19

TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)
Live TV

Gori cela Ukrajina! Ruski dronovi urnisali Kijev! Sprema se odgovor Rusije za napad na Kursku oblast! (VIDEO)

SAD se sprema za obojenu revoluciju u Gruziji. Ruske snage izvele su masovne udare. Kijev napadnut dronovima u više talasa. Kada pomislimo da je došlo vreme da se smire tenzije u svetu, događaji u prethodnih četrdeset osam sati govore suprotno. Na ove i sve druge važne svetske teme u emsiji "Rat uživo" govorili su Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost i general Vinko Pandurević.

26.08.2024

22:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija