• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

29.08.2024

11:48

Zbog Gidre hteo da napusti snimanje "Žikine dinastije"! Ovo su tajne života prijatelja Milana iz kultne komedije koju smo svi obožavali

Printscreen you tube

Kultura

Zbog Gidre hteo da napusti snimanje "Žikine dinastije"! Ovo su tajne života prijatelja Milana iz kultne komedije koju smo svi obožavali

Podeli vest

Marko Todorović i Dragomir Gidra Bojanić stekli su popularnost ulogama u serijalu filmova o "Žikinoj dinastiji".

Legendarni glumci igrali su prijatelje koji su se često svađali, mirili, ali su jedan drugom uvek bili najbolje društvo u kafani.

Marko Todorović preminuo je na današnji dan 2000. godine u svojoj 71. godini života, a mi vam u nastavku teksta donodimo najzanimljivije detalje iz njegovog života i karijere.

Glumu je završio u klasi Joze Laurenčića, a uloga prijatelja Milana, definitivno je obeležila njegovu karijeru. Inače, Todorović se odlično slagao sa Gidrom i u privatnom životu, a u jednom trenutku Marko, tačnije posle petog dela filma, je poželeo da prekine snimanje filmova. Glavni razloga je bio to što je Gidra bio prezauzet brojnim drugim projektima, te se čekao prvi slobodan termin.

Foto: Youtube printscreen

 

- Gidra je te 1985. snimio sedam-osam filmova. Nije znao gde će pre, jer je igrao i neke predstave u pozorištu - ispričao je tvorac Ludih godina reditelj Zoran Čalić.

Prema Čalićevom svedočenju Todorović je rekao da i on ima druga posla i da ne glumi samo Gidra u filmu.

Foto: Youtube printscreen

 

- Ranije sam planirao odmor i neću ga pomerati. Možete vi bez mene - citirao je Čalić reči Marka Todorovića, pa dodao:

- Njegova uloga je bila velika i nije dolazilo u obzir da snimamo bez Marka. Pokušao sam da ga odobrovoljim. Našli smo se nekoliko puta u kafani kako bih omekšao njegov stav. Na kraju smo snimili film koji je doživeo neverovatan uspeh kod publike. Gidra je znao za tu priču i često je podbadao Marka na snimanju. Inače, odlično su se slagali. Pripadali su različitim glumačkim stilovima, ali su na setu i van njega bili sjajna kombinacija.

Foto: Printscreen/dailymotion

 

Ipak, producenti zajedno sa Gidrom, ubedili su ga da odustane, a ovaj događaj ostao je zapisan u njegovom odnosu sa Gidrom, te ga je glumac to kroz šalu jednom prilikom i prebacio:

- A hteo si da pobegneš - rekao mu je Gidra tom prilikom u šali.

Osim po ulozi prijatelja Milana, Marko je ostao upamćen i kao glumac koji je najviše puta igrao ulogu Josipa Broza Tita, te je u svojoj karijeri ovu čast imao čak šest puta, u ostvarenjima: "Četrdeset osma - Zavera i izdaja", "Misija Majora Atentora", "Odlazak ratnika, povratak maršala", "Dani AVNOJ-a", "Užička republika" (1974. i 1976. godine).

Iza Marka ostala je ćerka Svetlana Lana Todorović, koja je udata za popularnog glumca Zorana Cvijanovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav! (VIDEO)
Live TV

Uroš Blažić poslao jezivu poruku, pa otišao da puca! Svedočenje bivše devojke masovnog ubice potvrđuje njegovu opasnu narav! (VIDEO)

Anastasija Đ. bivša devojka Uroša Blažića svedočila je prošle godine u Smederevu. Ona je počela da se zabavlja sa njim nakon što je prestala da radi kod njega. Veza je trajala svega nekoliko meseci. Prvih mesec dana, veza je bila lepa, ali kasnije je počela da ga se plaši. On je, prema njenim rečima držao pištoj ispod jastuka i jednom prilikom joj pretio da će da je udari. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su primarijus patolog i stalni sudski veštak Radoslav Radosavljević i specijalista sudske medicine i stalni sudski veštak Ljubiša Božić.

29.08.2024

09:56

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28