• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

04.09.2024

14:36

Ovo su poslednje fotografije Rade Đuričin: Slavnu glumicu uslikala jedna poznata dama (FOTO)

Jugoslovensko dramsko pozorište

Kultura

Ovo su poslednje fotografije Rade Đuričin: Slavnu glumicu uslikala jedna poznata dama (FOTO)

Podeli vest

Proslavljena srpska glumica, Rada Đuričin, preminula je u 91. godini, a na večni počinak biće ispraćena u rodnom Vršcu.

Tužnu vest saopštilo je Jugoslovensko dramsko pozorište, zvaničnom objavom:

"Danas je u Beogradu preminula Rada Đuričin, jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta", stoji u objavi.

Glumica se dugo nije pojavljivala u javnosti, a prošle godine, Vesna De Vinča objavila je snimke i fotografije naše voljene glumice, koje su ujedno i poslednje koje je javnost videla.

Foto: Masha Bandjur

 

Vesni je tada čestitala rođendan posebnim rečima:

"Srećan rođendan divnice! Glumica Rada Đuričin ušla u desetu deceniju! Bravo!", napisala je Vesna De Vinča.

Na fotografijama Rada nosi žuti komplet, a na glavi ima šešir.

Podsetimo, glumica je ranije, 2022. godine, bolovala od kovida, zbog čega je bila primljena u bolnicu, a zatim je povredila nogu, zbog čega je takođe bila hospitalizovana.

Radojka Rada Đuričin je rođena 31. maja 1934. u Vršcu, u kom je završila osnovnu školu i gimnaziju. Studije glume upisala je 1954. nа Аkademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu, u klasi profesora Josipa Kulundžića, zajedno sa Radmilom Andrić, Nikolom Simićem, Ružicom Sokić, Batom Živojinovićem… Glumu je diplomirala 1958, a sledeće godine i jugoslovensku književnost na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Foto: Novak Đurović

 

Debitovala je 1958, ulogom Ane Frank u predstavi Dnevnik Ane Frank Narodnog pozorišta u Beogradu. Članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta bila je od 1958. do 1998. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Ovde, ba, imamo neki problem! Ekskluzivno: Prvi Silasov trener otkriva kakvog igrača je dovela Zvezda!
Crvena zvezda

Ovde, ba, imamo neki problem! Ekskluzivno: Prvi Silasov trener otkriva kakvog igrača je dovela Zvezda!

Crvena zvezda je dovela fantastičnog napadača, koji može da igra na više pozicija u ofanzivi. Reč je o momku koji nikad nije pravio probleme, posvećen je i ima sve kvalitete da igra u top evropskim klubovima. U najkraćem, tako opisuje Silasa Katompu Mvumpu (25) njegov prvi trener i čovek koji ga je otkrio, bosanski stručnjak Mehmed Baždarević (63) u ekskluzivnom javljanju za Informer.

04.09.2024

17:12

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija