• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

06.09.2024

14:46

"Večno sam ti zahvalan na ljubavi i podršci": Sin Rade Đuričin se dirljivim rečima oprostio od legendarne glumice (FOTO)

Printskrin

Kultura

"Večno sam ti zahvalan na ljubavi i podršci": Sin Rade Đuričin se dirljivim rečima oprostio od legendarne glumice (FOTO)

Podeli vest

Rada Đuričin preminula je pre dva dana u Beogradu. Bila je jedna od najznačajnijih jugoslovenskih i srpskih glumica i dugogodišnja članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozoršta.

Debitovala je 1958, ulogom Ane Frank u predstavi Dnevnik Ane Frank Narodnog pozorišta u Beogradu. Članica ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta bila je od 1958. do 1998. godine.

Od Rade se proteklih dana opraštaju mnogobrojne kolege i prijatelji.

To su učinili i njen sin Radan sa porodicom.

Foto: Jugoslovensko dramsko pozorište

 

U novinama je osvanula čitulja sa dirljivim rečima koje su Radin sin Radan sa suprugom Natalijom i unucima Natalijom i Dimitrijem po poslednji put uputili svojoj dragoj majci, svekrvi i baki.

"Poslednji pozdrav našoj najdražoj, najdivnijoj i jedinstvenoj Kuki. Beskrajno smo srećni što smo te imali i ponosni na sve što si bila, doživela i dostigla. Večno smo ti zahvalni na ljubavi, podršci i nežnosti koje si nam uvek nesebično davala", tvoji Radan, Dragana, Natalija i Dimitrije.

Foto: Printskrin

 

Rada je godinama bila u braku sa pionirom nuklearne fizike Dragoslavom Popovićem, sa kojim ima sina Radana.

Rada Đuričin će po svojoj želji biti sahranjena sutra 7. septembra na Gradskom groblju u Vršcu. Opelo počinje u 13 sati, a sahrana u 14 časova. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Rade hvalio "orlove", Piksi poručio: Valjda će ovi eksperti shvatiti...
Fudbal

Rade hvalio "orlove", Piksi poručio: Valjda će ovi eksperti shvatiti...

Fudbaleri Srbije sinoć su odigrali 0:0 sa šampionom Evrope Španijom na startu Lige nacija, a tim rezultatom navijači i dobar deo javnosti izuzetno su zadovoljni. Među onima koji su pohvalno govorili o našem nacionalnom timu je i poznati stručni konsultant Rade Bogdanović, koji se u prošlosti nije libio da oplete i po reprezentaciji, ali i po klubovima.

06.09.2024

09:49

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Dete obolelo od virusa Zapadnog Nila! Prvi slučaj u Kragujevcu!
Srbija

Dete obolelo od virusa Zapadnog Nila! Prvi slučaj u Kragujevcu!

Prema izveštaju Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut“, raste broj zaraženih groznicom Zapadnog Nila, koju prenosi domaći komarac. U Srbiji je registrovano ukupno 28 obolelih što je za osam više nego prethodne sedmice., a prvi slučaj registrovan je i na teritoriji Šumadije.

06.09.2024

16:58

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!
Srbija

Četiri priče o caru Dušanu koje opstaju vekovima!

Među Srbima iz sela Lokvice, smeštenog na padinama Šar-planine, u blizini Prizrena, sa kolena na kolena gotovo sedam vekova, prenose se priče o vremenu kada je i ovaj kraj bio pod carom Dušanom, najmoćnijim vladarom u srpskoj istoriji.

06.09.2024

07:30