• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

11.09.2024

15:29

Ekskluzivno! Snima se serija o oslobađanju Srbije od Turaka! Gaga Antonijević najavljuje novi epski spektakl

Insajder/wikipedia

Kultura

Ekskluzivno! Snima se serija o oslobađanju Srbije od Turaka! Gaga Antonijević najavljuje novi epski spektakl

Podeli vest

Predrag Gaga Antonijević snimaće seriju čija će radnja biti smeštena u Nišu nakon oslobađnja Srbije od Turaka.

Slavni režiser čiji je film "Dara iz Jasenovca" postigao ogroman uspeh najavljuje novi projekat koji će zasigurno privući veliku pažnju javnosti.

Kako Informer ekskluzivno saznaje serija će se zvati "Prestonica", a scenario piše Dejan Stojiljković. Radnja će biti smeštena 1878. godine kada je Niš bio prestonica tadašnje Srbije i kada je u njega ušao kralj Milan Obrenović.

Foto: printskrin/youtube

kralj Milan Obrenović

Predrag Gaga Antonijević i producent Maksa Ćatović su ovim povodom juče u Nišu razgovarali sa gradonačelnikom tog grada Dragoslavom Pavlovićem jer će se veći deo snimanja serije odvijati upravo u najvećem gradu na jugu Srbije.

Foto: Skupština Grada Niša

Maksa, Gaga i gradonačelnik Niša

- Ogromna je čast i zadovoljstvo što sam imao priliku da ugostim i razgovaram sa takvim velikanima filma kakvi su Gaga Antonijević i Maksa Ćatović.  Razgovarali smo o mnogim temama, a najvažnija je približavanje velikog jubileja, 150 godina od oslobođenja Niša i Srbije od Turaka koji će se obeležiti 2028. godine - rekao je tom prilikom Pavlović.

Foto: Skupština Grada Niša

Gaga Antonijević i gradonačelnik Niša

Gradonačelnik je pojasnio da ,"postoji ideja da se period vladavine kralja Milana Obrenovića, oslobođenje Niša i čitave Južne Srbije pretoči u televizijsku seriju koja bi se emitovala tokom obeležavanja i danas smo obavili preliminarne razgovore o toj temi".

Naša saznanja potvdio je Gaga Antonijević, ali još uvek nije mogao da nam otkrije detalje serije.

- Tačno je da radimo na tom projektu. Snimanje neće krenuti pre leta sledeće godine, a tek treba da radimo kasting za glavne i sporedne glumce. To je sve što sada mogu da vam kažem - kaže Gaga za Informer.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!
Srbija

A za Maru - zlatnik! Najbolja je u svojoj klasi!

Apsolutni šampion 57. Međunardnog poljoprivrednog sajma u Svilajncu je krava muzara Mara! Mara je ljubimica Aleksandra Jeremića iz sela Vojska, a u konkurenciji 70 grla simentalske rase goveda bila je najbolja!

11.09.2024

18:35