• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.09.2024

12:37

Čuveni tenor Hose Kareras večeras u Sava Centru

Promo

Kultura

Čuveni tenor Hose Kareras večeras u Sava Centru

Podeli vest

Večeras od 20 časova, legendarni španski tenor Hose Kareras održaće dugo iščekivani koncert u Sava Centru u okviru Classico festivala, u organizaciji Skymusic-a.

Nakon više od 15 godina, jedan od najpoznatijih svetskih umetnika vraća se pred beogradsku publiku, koja ga je tokom njegove poslednje posete dočekala s oduševljenjem i toplinom.

Ovaj koncert predstavlja jedinstvenu priliku za ljubitelje vrhunske muzike da uživo čuju Karerasa, čija karijera traje više od pola veka, a tokom koje je nastupao na najprestižnijim svetskim pozornicama i snimio više od 50 kompletnih opera i 40 klasičnih i popularnih recitala.

Kako je prethodno najavljeno, jedan od tri najveća svetska tenora svih vremena izvešće neka od najpoznatijih dela italijanske muzičke tradicije, poput kultne kompozicije "Chitarra Romana" (Eldo di Lazzaro), nostalgična pesma koja nosi zvuke Rima i budi sećanja na staru Italiju, a kojoj je Kareras udahnuo život i strast koji prevazilaze okvire klasične interpretacije. Publika će takođe uživati u jednoj od najpoznatijih italijanskih pesama svih vremena, evergrinu "O Sole Mio" (Edoardo Di Capua), čija melodija nikada ne prestaje da dirne srca slušalaca širom sveta.

Foto: Promo

 

Kareras će večeras izvesti i manje poznate, ali jednako dirljive arije kao što su "Vurria" (Furio Rendine), pesma koja izražava čežnju i ljubav na jedinstven napuljski način, kao i strastvenu "Passione" (Nicola Valente), pesmu koja nosi sa sobom snažnu dozu emocija, savršeno uklopljenu u Karerasovu interpretaciju.

Na sceni će ga pratiti Orkestar Opere Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, pod dirigentskom palicom Davida Gimeneza, a srpski sopran, Dušica Bijelić, najavljena je kao specijalni gost.

Ulaznice za večerašnji spektakl dostupne su putem besplatne aplikacije eFinity, na sajtu efinity.rs, na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda (DOB), u Tržnom centru Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Mojkiosk objekata širom Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!
Društvo

Ministar Momirović o akciji "Najbolja cena": Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta!

Građani mogu da uštede i do 25 odsto kućnog budžeta ukoliko kupuju proizvode na akciji „Najbolja cena“ Beograd, 16. septembar – u poslednje tri nedelje, broj maloprodajnih objekata širom Srbije, u okviru akcije “Najbolja cena”, značajno je porastao, a ono što je najvažnije da građani danas troše četvrtinu manje novca u svojim budžetima za iste proizvode nego pre početka akcije, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović

16.09.2024

19:13

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!
Planeta

Crno im se piše! Zaharova najavila haos Velikoj Britaniji!

Ruska strana će pronaći način da podseti Britaniju koliko je bila uprljana svojim interakcijama sa nacistima izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, komentarišući izjavu britanskog kolege Dejvida Lamija, koji je Rusiju uporedio sa fašističkom državom.

16.09.2024

23:00

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija