• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.09.2024

11:00

Nova izložba u galeriji "Nikola Radošević"! Milovan Mića Bjelica obradovaće publiku izložbom "Slike moje duše 2"!

Galerija "Nikola Radošević"

Kultura

Nova izložba u galeriji "Nikola Radošević"! Milovan Mića Bjelica obradovaće publiku izložbom "Slike moje duše 2"!

Podeli vest

Okuražen uspešnom i posećenom postavkom održanoj u beogradskoj galeriji „ Nikola Radošević „ u aprilu prošle godine, slikar Milovan Mića Bjelica je odlučio da publiku obraduje izložbom slika iz novog ciklusa.

Radovi inspirisani voljenim Beogradom, čarobnom Italijom , unutrašnjim mislima, previranjima i osećanjima koji su nastajali poslednjih desetak meseci će biti i ovoga puta izloženi u galeriji „ Nikola Radošević".

Osluškujući pozitivne reakcije posetilaca, njihova opažanja i opservacije tokom obilaska predhodne postavke,autor nepokolebljivo ostaje veran svom slikarskom rukopisu i senzibilitetu. Vedar duh,snažan stvaralački potencijal i naboj energije koja ga prožima u fazi slikanja se osećaju na predstavljenim platnima. Bilo da se radi o pejsažima,apstraktnim motivima ili figuraciji koja se nazire u tragovima, Mića ne odustaje od svog autentičnog stila slikanja. Brzi potezi četkicom, ekspresivni izraz, slojeviti nanosi boje, smela upotreba jarkih nijansi crvene,žute, narandžaste i zelene boje ostavljaju utisak da su slike nastajale rapidno, u jednom dahu, bez predhodnih unapred smišljenim koncepcija, skica i krokija koji bi narušili tok misli i trenutnu inspiraciju autora. Radost i uzbuđenje koje oseća dok stvara i energija koju emituje dok posetiocima tumači svoja dela uz širok osmeh i topli pristup su zaštitni znak gospodina koji je iz sigurnog i uspešnog sveta biznisa, svoja ushićenja i ljubav prema životu prebacio na umetnost. Brzina kojom nastaju njegovi eksponati i raznolikost motiva koji se pojavljuju na njegovim slikama su prirodan odgovor koji proizilazi iz specifičnog Mićinog karaktera. Iluzija kretanja , dubine i vibrantnosti su sugerisani veštom igrom linija, ravnotežom bojenih površina i dobro osmišljenih i realizovanih formi. Radoznalost i pozitivni svestrani duh u neraskidivoj su vezi sa prirodnim lepotama, kulturno-istorijskim spomenicima i turističkim destinacijama koje je upoznavao tokom svog bogatog avanturističkog životnog puta.

Foto: Galerija "Nikola Radošević"

 

Kreativnost, susreti sa ljudima različitih profesija i profila , razmena dobrih energija su pokretački motivi koji slikara vode putem nepreglednih prostranstava mašte i imaginacije. Svakoj slici je pažljivo birao naziv ( „ Vrelo leto „, , „ Regata „ , „ Maštanja“ , „ Zlatna jesen „, „ Susreti „, „Događanja „ , „ Sećanja „ , „ Nebeska lutrija“, „ Kolo „, „ Srem „... ) i uprkos tome što je većina radova apstraktnih motiva , ta imena nam šalju direktne poruke i vode nas u samo središte zbivanja na slikama.

 

Sa željom da i ova postavka prođe zapaženo i da izazove radost i pozitivne vibracije u srcima posetilaca, umetnik se nesebično prepustio svojoj unutrašnjoj zvezdi vodilji i deo svoje duše pretočio u izložene radove.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

PRPA OPOZICIJA! Tvrde da bi Vučićevo prisustvo sednici o rudarenju litijuma bilo "kršenje ustavnih ovlaščenja", a kako nije bilo kada je prisustvovao sednici o KiM?!
Politika

PRPA OPOZICIJA! Tvrde da bi Vučićevo prisustvo sednici o rudarenju litijuma bilo "kršenje ustavnih ovlaščenja", a kako nije bilo kada je prisustvovao sednici o KiM?!

Strategija Skupštine Srbije je izbeći po svaku cenu suočavanje sa Aleksandrom Vučićem. Poslednji izgovor kako bi pobegli od diskusije na temu litijuma sa šefom države jeste da bi njegovo prisustvo sednici o litijumu bilo "kršenje ustavnih ovlaščenja". Ipak, postavlja se pitanje kako nije bilo kršenje ustavnih ovlaščenja onda kada je Vučić prisustvovao posebnoj sednici o Kosovu i Metohiju?!

18.09.2024

13:26

TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)
Live TV

Britanska služba MI6 planira da ubije Vulina?! Spremni su i na fizičku likvidaciju, a ne samo političku! (VIDEO)

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, koji je najproruskiji političar na Balkanu, mora da snosi posledice za svoje proruske stavove, tvrdi albanski portal "Insajderi". Oni tvrde da britanska služba MI6 planira da njega smeni. Ove navode za Informer su u "Info jutru" komentarisali penzionisani pukovnik Kontraobaveštajne službe (KOS) Ljuban Karan, profesor dr Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije i Perko Matović iz Centra za nacionalnu politiku.

18.09.2024

10:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija