• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.09.2024

15:33

Preminula legenda "Hari Poter" filmova! Poznata glumica umrla u 89. godini

profimedia

Kultura

Preminula legenda "Hari Poter" filmova! Poznata glumica umrla u 89. godini

Podeli vest

Legendarna glumica Megi Smit umrla je u 89. godini, potvrdila je njena porodica, piše BBC.

Najmlađa publika danas je zna kao strogu, ali pravičnu profesorku Megonagal u serijalu filmova o Hariju Poteru, ali i u proslavljenoj seriji "Dauntonska opatija". Pre 15 godina pobedila je rak. 

Već sa 23 godine igrala je u Otelu sa Lorensom Olivijeovom, za tu ulogu nominovana je za Oskara.
Četiri godine kasnije je osvojila Oskara za glavnu žensku ulogu, u filmu "Najbolje godine gospođice Džin Brodi", a potom je igrala u "Smrti na Nilu", po romanu Agate Kristi, "Putovanjima sa mojom tetkom", zbog kojih je ponovo nominovana za Oskara, ali sledeći put ga je osvojila za "Kalifornijski apartman".

Imala titulu lejdi. Što se tiče privatnog života ima nesvakidašnju ljubavnu priču. Kada je imala tek 18 godina, Megi se zaljubila u oženjenog Beverlija Krosa. On ju zaprosio i obećao da će se razvesti, a glumica je pristala da ga čeka. U međuvremenu je, međutim, upoznala Roberta Stivensa, za kog se udala 1967. godine. S njim je iste godine dobila sina Krisa Larkina i Tobija Stivensa, koji su kasnije i sami postali glumci, ali ovaj brak ipak nije opstao. Robert i Megi razveli su se u aprilu 1975. godine.
Nakon razvoda, njena prva ljubav Beverli Kros uveliko je bio slobodan čovek, a strast između njih brzo se ponovo probudila, pa su se Megi i Beverli venčali već u junu 1975. Sa njim je ostala do kraja njegovog života.

Foto: profimedia

 

Preminula je danas, u svojoj 89. godini. 

Vest o njenoj smrti saopštili su javnosti njeni sinovi.

- Sa velikom tugom saopštavamo da je preminula Megi Smit. Umrla je mirno u bolnici rano jutros, u petak 27. septembra. Izuzetno privatna osoba, pred kraj je bila okružena prijateljima i porodicom. Iza sebe je ostavila dva sina i petoro unučadi koji su shrvani gubitkom svoje izuzetne majke i bake.  Želeli bismo da iskoristimo ovu priliku da se zahvalimo divnom osoblju u bolnici Čelsi i Vestminster na njihovoj brizi i neograničenoj ljubaznosti tokom njenih poslednjih dana. Zahvaljujemo vam na svim vašim ljubaznim porukama i podršci i molimo da poštujete našu privatnost u ovom trenutku - stoji u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Keljmendi: Srbija vraća ulogu lidera u regionu
Politika

Keljmendi: Srbija vraća ulogu lidera u regionu

Novinar i publicista Migjen Keljmendi izjavio je da Srbija vraća ulogu lidera u regionu i da je postala američki i evropski prioritet na Zapadnom Balkanu, dodajući da je stav aktuelne kosovske vlade pogrešan, prenosi Ekonomija onlajn.

27.09.2024

16:51

TV

Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!
Hronika

Oglasio se ministar Dačić o pucnjavi na Dedinju! Nikola Vavić uhvaćen na mestu napada sa povredama, pronađen odbačen pištolj i čaura!

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je večeras oko 20:20 časova, u Beogradu, u ulici Slavka Ćuruvije, od strane građana prijavljena upotreba vatrenog oružja i da je, izlaskom policije na lice mesta, pored svog vozila zatečen Nikola Vavić sa vidljivim površinskim ogrebotinama u predelu oba kolena, koji nije hteo da sarađuje sa policijskim službenicima.

27.09.2024

00:12

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Jokić oduševio sve novim patikama! Njegov potpis, i još jedan detalj privukli pažnju!
NBA

Jokić oduševio sve novim patikama! Njegov potpis, i još jedan detalj privukli pažnju!

Najbolji srpski košarkaš Nikola Jokić (29), juče je prisustvovao redovnoj konferenciji za medije povodom početka nove NBA sezone. Kao i obićno, momak iz Sombora je svojom spontanošću i šalama, kako na svoj, tako i na tuđi račun, oduševio prisutne. Ipak, pažnju su ovog puta privukle i njegove nove patike - specijalno dizajniran model sa potpisom i još jednim detaljem.

27.09.2024

17:50

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija