• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.09.2024

12:22

C'EST LA MAGIE OSTAVIO BEOGRADSKU PUBLIKU BEZ DAHA: Čak sedam spektakularnih predstava održano je u Sava Centru!

Privatna arhiva

Kultura

C'EST LA MAGIE OSTAVIO BEOGRADSKU PUBLIKU BEZ DAHA: Čak sedam spektakularnih predstava održano je u Sava Centru!

Podeli vest

Tokom vikenda je u Plavoj dvorani Sava Centra uspešno održan dugoočekivani magijski spektakl C'est La Magie koji je sve prisutne očarao brilijantno osmišljenim iluzijama i trikovima koje su za beogradsku publiku izveli najbolji iluzionisti sveta - Darsi Ouk, Džejms Mor, Ju Ho Džin i Enzo Vejn na čelu sa Luisom de Matosom - u ulozi reditelja ove jedinstvene svetske senzacije za sve uzraste!

Publika je u prepunoj dvorani Sava Centra imala prilike da uživa preko dva sata u čarobnim nastupima vrhunskih majstora magije koji su uspeli sve prisutne da nateraju da se zapitaju - šta je stvarnost, a šta iluzija?

Iuzionisti su u tri dana izveli čak sedam predstava kojima je prisustvovalo više od 15.000 posetilaca pred čijim očima su se odvijale neobjašnjive i kompleksne iluzije prepune raznih iznenađujućih raspleta. Ono što je najlepše od svega, predstavama je prisustvovao veliki broj mališana koji su imali tu privilegiju da u svom ranom detinjstvu, kada još uvek veruju u čuda, osete preplitanje stvarnosti i iluzije i poveruju u magiju!

Ju Ho Džin je osvojio srca publike svojom elegancijom, humorom i harizmom ali i veštim prstima koji sa kartama izvode neke zaista nezamislive stvari. Darsi Ouk je zapanjio publiku svojim trikovima koji su dovodili publiku do ivice uzbuđenja u poslednjim sekundama, pretvaranjem golubice u devojku ali i svojim trikovima koji su omogućili publici da postane deo magije. Džejms Mor je izveo spektakularni trik po uzoru na velikog Hudinija koji se zove „Živ zakopan" tokom kojeg se pred očima publike oslobodio lanaca uz pomoć samo jedne spajalice i stvorio se na potpuno drugom mestu na bini na očigled zapanjene publike. Ovacijama su ispraćeni i trikovi Enzo Vejna koji je još jednom potvrdio zašto je majstor teleportacije, a u jednom momentu je čak, perfektno osmišljenom iluzijom, od devojke stvorio helikopter na bini! Fantastične tačke reditelja Luis de Matosa koji je svojom tačkom levitacije, a zatim i nestanka devojke sa scene ostavio prisutne bez daha i učinio da publika zaista posumlja u stvarnost! 

Nakon tri emotivna dana, kako za publiku tako i za iluzioniste, još dugo će se prepričavati ovaj, do sada neviđeni magijski spektakl koji se održao u našoj prestonici, a u kojem je učestvovao uigran tim od preko 100 ljudi. U okviru svoje evropske turneje C'est La Magie nastavlja svoj put i već sledećeg vikenda nastupa u Sofiji gde je šou gotovo rasprodat! Oni koji nisu imali prilike da ih gledaju u Beogradu, mogu to učiniti u Sofiji predstojećeg vikenda jer je određeni manji kontigent karata i dalje u prodaji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sava Centar (@sava.centar)

Kako je miljenik publike i tajanstveni korejski iluzionista, Ju Ho Džin rekao: „Mi smo ovde sa jednim zadatkom - da vam izmamimo osmeh i nateramo vas da makar na kratko poverujete u magiju", može se na samom kraju reći - da su u tome i uspeli! C'est La Magie je definitivno opravdao sva očekivanja publike i ostavio prostora za nova magična poglavlja i ponovni dolazak u Beograd.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Vučić sutra na obeležavanju 70 godina CERN-a
Politika

Vučić sutra na obeležavanju 70 godina CERN-a

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u utorak, 1. oktobra u Ženevi, gde će učestvovati na obeležavanju 70 godina postojanja Evropske organizacije za nuklearna istraživanja CERN, saopštila je danas Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

30.09.2024

14:30

NEĆEMO VAM DATI DA SE SAKRIJETE OD OVAKOG PREDLOGA ZAKONA! Brnabić: To je spomenik neodgovornosti opozicije! Ima tu raznih bisera, najbolje smo čuvali za kraj!
Politika

NEĆEMO VAM DATI DA SE SAKRIJETE OD OVAKOG PREDLOGA ZAKONA! Brnabić: To je spomenik neodgovornosti opozicije! Ima tu raznih bisera, najbolje smo čuvali za kraj!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da po svemu sudeći neće biti vremena da se tokom vanrednog zasedanja raspravlja o izmenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnelo 86 opozicionih i samostalnih poslanika, a kojima se predlaže zabrana istraživanja i ekploatacije litijuma i bora, ali da će predstavnici vlasti insistirati da se taj predlog zakona nađe na redovnom zasedanju.

30.09.2024

14:27

TV

(VIDEO) Na Zapadu postoji demokratija, ali kada je izvoze, postaje teška represija! Afričke i južnoameričke zemlje počinju da se bune i bude protiv hegemona!
Live TV

(VIDEO) Na Zapadu postoji demokratija, ali kada je izvoze, postaje teška represija! Afričke i južnoameričke zemlje počinju da se bune i bude protiv hegemona!

Nije malo kada kažemo da je predsednik Vučić održao istorijski govor u Njujorku. Danas je sedam dana od kako su predsednik i njegovi saradnici otišli u Njujork. Da li će ovo predstavljati buđenje lidera manjih lidera kako bi se stvorila protivteža zapadnim silama? Na ovu temu u specijalnom programu govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i Mihajlo Olujić iz Centra za društvenu stabilnost.

29.09.2024

21:54

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)
Live TV

Da li će woke kultura uništiti srpsku narodnu tradiciju? Zagovornici ovog modernog pogleda na svet prvi krše pravila za koja se zalažu! (VIDEO)

Da li woke kultura može da ugrozi srpsku tradiciju? Šta je uopšte woke kultura o kojoj je govorio i predsednik Aleksandar Vučić u Njujorku? Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su javni komentator Biljana Šahrimanjan Obradović, urednik "Optimist magazina" Predrag Azdejković i narodni poslanik SNS Nebojša Bakarec.

29.09.2024

19:38

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija