• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.10.2024

13:30

Veče sevdalinki na Kolarcu: Emocije, tradicija i vrhunski izvođači u srcu Beograda

Promo

Kultura

Veče sevdalinki na Kolarcu: Emocije, tradicija i vrhunski izvođači u srcu Beograda

Podeli vest

U jesenji period Beograda vraća se jedan od najomiljenijih muzičkih događaja za ljubitelje tradicionalne bosanskohercegovačke muzike.

Veče sevdalinki na Kolarcu, koje će se održati 5. novembra s početkom u 20 časova, donosi nezaboravnu atmosferu ispunjenu emotivnim melodijama i nastupe najboljih izvođača sevdaha.

Na sceni Kolarca zablistaće Ana Bekuta i Hari Mata Hari, uz pratnju renomiranih umetnika kao što su Alma Subašić, Azra Husarkić, Eldin Huseinbegović, Sidik Šabanović, Antonija Batnić, Esad Kovačević, Biljana Prokić i Mirko Kodić uz orkestar Dinka Mujanovića. Ova vrhunska postava obećava muzički spektakl koji će publiku dirnuti do srži.

Uz pratnju orkestra pod vođstvom maestra Dinka Mujanovića, veče će biti ispunjeno hitovima sevdaha koji su obeležili generacije. Na repertoaru su bezvremenski klasici poput "Žute dunje", "Tebi majko, misli lete", "Emina", "Ne klepeći nanulama", "Čudna jada od Mostara grada", "Moj dilbere" i mnoge druge pesme koje donose bogatstvo bosanskohercegovačke muzičke tradicije.

Foto: Promo

 

Producent Tomislav Kašljević, koji je sa svojim projektom Sevdalinke kroz godine ugostio najveće zvezde sevdaha na pozornicama širom regiona, naglašava važnost očuvanja i promovisanja ove muzike. "Sevdalinka je kulturni dragulj Bosne i Hercegovine, a njen duh iznova oživljavamo svake godine. Uvek se trudimo da publici priredimo nezaboravne trenutke uz nove izvođače i aranžmane," kaže Kašljević.

Veče sevdalinki na Kolarcu nije samo koncert, već jedinstveno iskustvo koje publiku vodi kroz priče ljubavi, bola, radosti i tuge koje sevdalinke prenose generacijama. Ovaj događaj pruža priliku da se sevdah, poznat po svojim dubokim emocijama i kompleksnim melodijama, doživi na način koji retko ostavlja nekoga ravnodušnim.

Ne propustite priliku da budete deo ove magične večeri ispunjene ljubavlju, nostalgijom i muzičkim majstorstvom. Ulaznice su dostupne na blagajni Kolarca i putem sistema Ticket.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Počinje vakcinacija protiv gripa! Evo ko je prvi na spisku
Društvo

Počinje vakcinacija protiv gripa! Evo ko je prvi na spisku

Za predstojeću sezonu planirano je i ugovoreno ukupno 339.100 doza vakcine protiv gripa, četvorovalentnih proizvođača Abbott Biologicals i trovalentnih vakcina proizvođača Instituta za virusologiju, vakcine i serume „Torlak”, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

07.10.2024

15:52

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija