• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.10.2024

18:11

Mehtino obraćanje publici nakon petnaestominutnih ovacija

Privatna arhiva

Kultura

Mehtino obraćanje publici nakon petnaestominutnih ovacija

Podeli vest

Legendarni maestro Zubin Mehta održao je sinoć drugi koncert sa Beogradskom filharmonijom u prepunom Kolarcu, a nakon petnaestominutnih stajaćih ovacija, obratio se publici.

“Dame i gospodo, dolazim u vašu divnu zemlju već mnogo godina. Nakon dirigovanja najvećim svetskim orkestrima, mogu vam reći da je Beogradska filharmonija jedan od najboljih! Nemojte ih potcenjivati i svi ćemo zajedno čekati novu koncertnu dvoranu, projekat sam video i izgleda dobro.  

Hajde da uz podršku vaše Vlade, kao i uz podršku drugih država očekujemo najbolje, a ja se nadam što skorijem povratku u Srbiju”, ovim rečima je veliki Zubin Mehta zaključio sinoćni koncert sa Beogradskom filharmonijom (12. oktobar 2024). 

Foto: Privatna arhiva

 

Neponovljivi maestro, jedan od najvećih dirigenata svih vremena, ovog oktobra nastupio je petnaesti odnosno šesnaesti put sa Beogradskom filharmonijom koju ubraja u krug orkestara sa kojima najradije sarađuje. Maestro se ovom prilikom upoznao sa arhitektinjom Amandom Levit, autorkom dizajna nove koncertne dvorane Beogradske filharmonije koja mu je detaljno predstavila projekat kome Mehta pruža nesebičnu podršku od samog početka. 

Koncertu u subotu prisustvovao je ministar kulture Nikola Selaković kome je maestro Mehta uputio reči hvale i svoje duboko poštovanje za Beogradsku filharmoniju izdvojivši je kao orkestar svetske klase i kao najbolju instituciju kulture Srbije. Koncertu su takođe prisustvovali Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar, brojni predstavnici diplomatskog kora, kulturnog i javnog života Srbije. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Čestitka predsednika Vučića pripadnicima 63. padobranske brigade: Uvek ste ispoljavali visok nivo pripadnosti svojoj vojsci i svom narodu!
Politika

Čestitka predsednika Vučića pripadnicima 63. padobranske brigade: Uvek ste ispoljavali visok nivo pripadnosti svojoj vojsci i svom narodu!

Vojna svečanost povodom Dana 63. padobranske brigade i 80 godina od njenog osnivanja, Dana vojnih padobranaca održana je danas na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu, a kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, ukazom predsednika Republike Aleksandra Vučića jedinici je dodeljen Orden belog orla sa mačevima trećeg stepena 63. padobranskoj brigadi, za naročite zasluge u izgradnji sistema odbrane i izvršavanju bezbednosnih zadataka.

13.10.2024

18:41

TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)
Live TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)

Situacija na Bliskom istoku se ne smiruje, ratu u Ukrajini se ne nazire kraj, a svet strahuje od globalnog sukoba. Da li će doći do eskalacije koja će prerasti novi svetski rat? Na ovo pitanje su, tokom gostovanja u "Info danu", odgovorali politički filozof Dragoljub Kojčić, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju političku istoriju, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i akademik profesor dr Dragan Radenović.

13.10.2024

18:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka