• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

13.10.2024

19:19

"Andrić mi se nije javljao, bio je uvek ozbiljan"! Branka Petrić za Informer o našem čuvenom piscu i seriji "Nobelovac"

wikipedia/tanjug

Kultura

"Andrić mi se nije javljao, bio je uvek ozbiljan"! Branka Petrić za Informer o našem čuvenom piscu i seriji "Nobelovac"

Podeli vest

Prošlog vikenda na RTS je počelo emitovanje serije "Nobelovac" o našem proslavljenom piscu Ivi Andriću. Glavnu ulogu tumači Tihomir Stanić koji se po četvrti put u karijeri našao u ulozi srpskog pisca.

U seriji se od mnogobrojnih likova pojavljuju i Andrićeva supruga Milica Babić koju u seriji igra Selma Alispahić, ali i njena majka Zorka Babić koju je na malim ekranima dočarala Branka Petrić.

Na početku razgovora za Informer, Branka nam je otkrila kako je došlo do toga da dobije rolu u ovoj drami čiju režiju potpisuje Tihomir Stanić.

- Tihomir i ja se poznajemo odavno kao kolege. Znam koliko je on glumio i nastupao govoreći Andrićeva dela na sceni. Jednog dana smo se reli i reko mi je: "Branka, igraćeš majku Andrićeve supruge". Tako to ide, uvek je sve spontano. Bilo je to pre godinu i po dana. Veoma sam se obradovala. Snimanje smo posle lako odradili - počinje priču Branka i dodaje da se nije posebno pripremala za svoju ulogu:

Foto: ATA Images

Tihomir Stanić i Branka Petrić

- Priprema za nju su bili moj život i moje godine. Imam dovoljno godina da sam mogla da igram majku Milici Babić, Andrićevoj supruzi. Svedok sam tog vremena koje se prikazuje u seriji, a za glumca je veoma važno da oseti epohu koju igra.

Branka je imala priliku da se nekoliko puta sretne sa Ivom Andrićem i opisala nam kako ga pamti.

Foto: wikipedia.org/privatna arhiva

Ivo Andrić

- Viđala sam Andrića, ali ga nisam poznavala. Bio je u Upravnom odboru Jugoslovenskog dramskog pozorišta kada sam ja kao mlada glumica došla u tu kuću. Ujutru sam ge sretala na ulazu u holu pozorišta. Bio je uvek ozbiljan. Nekoliko puta sam mu se javila, ali on mi nije odgovarao. Reč s njim nisam progovorila. Onda sam rekla da ga više neću pozdravljati - kaže Branka.

Glumica otkriva da su scene u Andrićevom stanu koje se mogu videti u seriji snimane na autentičnom mestu.

- Scene koje smo snimali u stanu Ive Andrića snimali smo baš na Andrićevom vencu gde je on i živeo sa suprugom Milicom - kaže Branka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Čestitka predsednika Vučića pripadnicima 63. padobranske brigade: Uvek ste ispoljavali visok nivo pripadnosti svojoj vojsci i svom narodu!
Politika

Čestitka predsednika Vučića pripadnicima 63. padobranske brigade: Uvek ste ispoljavali visok nivo pripadnosti svojoj vojsci i svom narodu!

Vojna svečanost povodom Dana 63. padobranske brigade i 80 godina od njenog osnivanja, Dana vojnih padobranaca održana je danas na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" u Nišu, a kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, ukazom predsednika Republike Aleksandra Vučića jedinici je dodeljen Orden belog orla sa mačevima trećeg stepena 63. padobranskoj brigadi, za naročite zasluge u izgradnji sistema odbrane i izvršavanju bezbednosnih zadataka.

13.10.2024

18:41

TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)
Live TV

Amerika bi mogla da iskoristi Izrael na isti način kao i Ukrajinu! SAD vole da ratuju i zbog toga su sebi stvorile brojne neprijatelje! (VIDEO)

Situacija na Bliskom istoku se ne smiruje, ratu u Ukrajini se ne nazire kraj, a svet strahuje od globalnog sukoba. Da li će doći do eskalacije koja će prerasti novi svetski rat? Na ovo pitanje su, tokom gostovanja u "Info danu", odgovorali politički filozof Dragoljub Kojčić, profesor dr Branko Nadoveza sa Instituta za noviju političku istoriju, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i akademik profesor dr Dragan Radenović.

13.10.2024

18:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka