• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

18.10.2024

19:37

"Igram sveštenika, borim se protiv sila zla"! Zlatan Vidović za Informer otkriva tajne nove sezone "Crne svadbe", ali i zbog čega najviše žali u filmu "Dara iz Jasenovca"

Ataimages

Kultura

"Igram sveštenika, borim se protiv sila zla"! Zlatan Vidović za Informer otkriva tajne nove sezone "Crne svadbe", ali i zbog čega najviše žali u filmu "Dara iz Jasenovca"

Podeli vest

Zlatan Vidović pobrao je sve simpatije publike ulogom darinog oca u filmu "Dara iz Jasenovca" reditelja Predraga gage Antonijevića. Tim ostvarenjem počela je njegova filmska karijera, a onda su usledili redom uspešni projekti.

Nakon te potresne drame koja govori o ustaškim zločinima u logoru Jasenovac tokom Drugog svetskog rata, publika je Zlatana gledala, između ostalog, u serijama "Kosti" i "Pevačica" i filmovima "Lihvar", "Usekovanje", "Oluja" i "Nedelja".

U intervjuu za Informer Zlatan je okrio na kom novom projektu trenutno radi, o tome šta možemo da očekujemo od njegovog lika u dugoiščekivanoj drugoj sezoni serije "Crna svadba" čije je on pojačanje, a tokom razgovora dotakli smo se i sada već čuvenog filma "Dara iz Jasenovca".

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Šta trenutno pripremate i snimate?

- Sada radim seriju "Biće novih leta" u režiji Gvozdena Đurića u produkciji Telekom Srbije i "Adrenalina". Tamara Krcunović i ja igramo glavne uloge. Reč je o jednoj melodrami, porodici koja silom prilike ostaje zarobljena u svom stanu i tu kreću njihove peripetije i isplivavaju razne stvari. Sjajan je tekst,a serija će imati pet epizoda. Mislim da će od tog materijala biti napravlejn i film.

Privodite kraju snimanje filma "Saučesnici" u režiji Marka Novakovića. O čemu je reč u tom ostvarenju?

- Paralelno sa serijom "Biće novih leta" radim na filmu "Saučesnici" koji je takođe u produckiji Telekom Srbije. Tu igram jednu od četiri glavne uloge, a pored mene igraju i Radovan Vujović, Nevena Narandžić i Milica Janevski. Mi smo bračni parovi i kumovi, a u pitanju je psihološki triler. Većinu filma snimali smo u Užicu, a snimanje ćemo završiti u Beogradu.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Pred kraj godine očekuje nas premijera postapokaliptičnog filma "Volja sinovljeva". Šta možete o tome da nam kažete?

- Iskustvo tokom snimanja tog filma je bilo fenomenalno. To mi je već treći projekat sa rediteljem Nemanjom Ćeranićem. Taj film će biti nešto posebno u srpskoj kinematografiji jer je prvi put snimljen postapokaliptičan film. Mislim da je urađen sjajan posao i okupljen je glumački krem domaće kinematografije. Moja uloga u filmu je jedna od glavnih. Moj lik se zove Glava i on je čovek preko kojeg saznajemo sve o tom neznanom junaku. On je čovek koji drži lokalnu kafanu i koji je svedok svih priča, pesama i dešavanja. Videćete, biće sjajno.

Foto: Foto: Nemanja Miščević

Zlatan Vidović u filmu "Volja sinovljeva"

Da li film po estetici podseća na "Pobesnelog Maksa"?

- Možda malo, ali što se tiče scenarija, ne. Više je naslonjen na našu neku epsku tradiciju kombinovanu sa estetikom "Pobesnelog Maksa". Biće baš zanimljivo.

Sa kojim glumcem u to filmu imaš najviše zajedničkih scena?

- Sa Igorom Benčinom koji u filmu tumači glavnu ulogu. Zatim i sa Ivanom Vujićem. Jedva čekam premijeru.

Foto: Foto: Nemanja Miščević

Igor Benčina u filmu "Volja sinovljeva"

Gledaoci sa nestrpljenjem iščekuju drugu sezonu serije "Crna svadba" čija je prva sezona postigla veliki uspeh. Vi ste jedan od novih likova koje ćemo gledati, možete li nam otkriti neke detalje?

- U drugoj sezoni "Crne svadbe" tumačim glavni lik sveštenika Jovana koji u suštini oseća da ga nešto kopka, ima razne probleme sa svojim bićem, a ustvari ne zna da je predodređen za nešto više. On ima ogroman razvoj u radnji serije. Od jednog skrušenog sveštenika postaje glavni borac protiv sila tame. To je nešto najviše što smem reći za sada jer je uloga zaista kompleksna. Za tu ulogu je vezan čitav zaplet i rasplet druge sezone. 

Foto: Printscreen/Youtube

Scena iz prve sezone serije "Crna svadba"

Da li vam je bilo nešto posebno teško tokom snimanja serije?

- Imao sam dosta napornih scena. Bilo je teško i fizički, i psihički. Bilo je dosta noćnih snimanja. Od mojih 40 do 50 snimajućih dana sigurno sam više od pola snimao noću. Bilo je dosta statista. U Novom Sadu smo snimali scene sa preko 200 statista. Ovde u Beogradu smo zatvarali centar grada jer smo snimali litijie. Produkcijski zaista sjajna serija.

Prošlo je četiri godine od premijere filma "Dara iz Jasenovca". Kakvi su vam sada utisci kada se setite tog perioda?

- U tom filmu je počela moja filmska karijera. Začajno je to što se konačno obradila takva tema o kojoj se dugo ćutalo. Publika je to prepoznala i film već uživa status kultnog ostvarenja. Meni je krivo to što film nije imao svoj biokopski život i za tim ću da žalim zauvek. Mislim da bi bio veliki bioskopski hit, ali zbog korone nismo mali priliku da ga gledamo u bioskopima.

Foto: Printscreen/Youtube

Zlatan Vidović u filmu "Dara iz Jasenovca"

Da li imate vremena da se posvetite i pozorištu?

- Trenutno sam direktor pozorišta u Gradiški. Nedavno sam bio tamo jer pripremamo jednu predstavu i uglavnom sam fokusiran na taj producentski posao što se tiče pozorišta. Spremamo predstave i festivale i zbog toga ne stižem da glumim u pozorištu. Igram svoje stare naslove "Zločin i kaznu" i "Derviš i smrt", ali nešto novo ne prihvatam jer jednostavno ne stižem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Da li će iskaz Koste K. uticati na presudu njegovim roditeljima? On je formalno slobodan čovek na lečenju!
Live TV

Da li će iskaz Koste K. uticati na presudu njegovim roditeljima? On je formalno slobodan čovek na lečenju!

U Specijalnom sudu u Beogradu juče je ispitivanjem dečaka Koste K, koji je počinio masovno ubistvo 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", nastavljeno suđenje njegovim roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću. Da li će i kako njegove izjave uticati na presudu njegovim roditeljima? Na ovu temu su u "Info jutru" govorili advokat Nemanja Todorović i psihoterapeut Marija Milenković.

18.10.2024

10:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija