• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: PROMO

27.10.2024

10:54

Baletski super star – Roberto Bole u Beogradu!

Beogradski festival igre

Kultura

Baletski super star – Roberto Bole u Beogradu!

Podeli vest

Najpoznatiji baletski igrač našeg vremena, Roberto Bole – gost 22. Beogradskog festivala igre.

Povratak Beogradskog festivala igre u beogradski Sava Centar, dogodiće se 16. marta naredne godine. Tada će se beogradskoj publici po prvi put predstaviti Roberto Bole, najpoznatiji baletski igrač našeg vremena. Ulaznice su u prodaji od petka, 1. novembra, najavljeno je sinoć u Ambasadi Italije u Beogradu.

Foto: Foto: Beogradski festival igre

 

Roberto Bolle i prijatelji je senzacionalna predstava i retka prilika da na istoj sceni vidite svetsku baletsku zvezdu Roberta Bolea i igrače istinske međunarodne reputacije, u formi putovanja kroz magiju umetnosti. Roberto Bole, apsolutni protagonista igre, nije samo tumač svojih uloga, već i reditelj jedinstvenih gala programa. Zajedno sa najznačajnijim umetnicima našeg vremena, on stvara uzbudljiv događaj koji može da fascinira ogroman broj gledalaca. Njegove predstave su postale izvanredan alat za popularizaciju umetničke igre i njene izvrsnosti pred najširom publikom koju čine hiljade ljubitelja baleta ili onih koji tek otkrivaju lepotu ove umetnosti. Roberto Bole na istu scenu iznosi delove velike klasične tradicije, savremeni repertoar, sola i duete, kao i kreacije najpoznatijih koreografa. Redak i veoma prestižan kulturni događaj, putovanje kroz različite stilove i različite umetničke tradicije, tokom koga se neumorno ređaju predivne emocije.  

Foto: Foto: Beogradski festival igre

 

Roberto Bole je pohađao Baletsku školu Teatra milanske Skale, pozorišta u kome je promovisan u Zvezdu, 2004. godine. Nastupao je kao gost sa najprestižnijim svetskim kompanijama. Bio je prvak baleta čuvenog Američkog baletskog teatra (ABT) u Njujorku, od 2009-2019. godine. Njegova zamisao i predstava Roberto Bole i prijatelji postala je nedodirljivi fenomen, preplavivši najpoznatije italijanske i svetske teatre, arene i trgove, okupljajući milione ljudi različitih generacija. Bole je učestvovao u brojnim filmskim i televizijskim projektima. Najšira publika ga poznaje iz programa „Ova noć” na televiziji Skaj, iz serijala „Igraj sa mnom” koji se emitovao od 2018-2023. godine na Rai 1, kao i iz emisije „Živela igra” koja se emituje za Svetski dan igre takođe na televiziji Rai 1, uživajući naklonost stručne kritike i javnosti. Roberto Bole je zaštitno lice nekoliko velikih brendova, jedan od  najnagrađivanijih igrača na planeti, ovenčan nacionalnim i međunarodnim priznanjima. On je između ostalog ambasador Unicefa i nosilac Medalje za kulturnu izuzetnost koju dodeljuje Unesco. U septembru 2018. godine poneo je titulu Oficira Reda za zasluge Republike Italije, a u maju 2021. godine je postao Veliki oficir kulture svoje zemlje. Sarađivao je sa umetnicima poput Boba Vilsona, Pitera Grineveja, En Lajbovic i Brusa Vebera koji su mu posvetili foto monografiju „Atleta u baletskom trikou”. Kreator je i umetnički direktor projekta OnDance koji se održava svake godine u Milanu, sa ciljem da kroz bogat kalendar radionica, otvorenih časova, fleš mobova i emisija, učini da ceo grad zaigra i zavoli balet.

22. Beogradski festival igre održace se od 7. marta do 14. aprila, u Beogradu, Novom Sadu i Subotici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!
Politika

Jadne i bedne manipulacije tajkunskog glasila "Danas"! Pokazali svoje pravo lice, jedini cilj im je da svakodnevnim lažima ocrne Vučića!

U svom najnovijem izdanju, tajkunski list "Danas" pokazao je svoje pravo lice, čak i na naizgled benignoj temi. U naslovnoj priči, koja se prvobitno činila neutralnom, uredništvo je odlučilo da doda malo "sočnosti" - najpre su izbacili jednu rečenicu, a zatim su pokušali da manipulištu s podnaslovima u kojima se spominju "ljudska prava", "demokratija" i "autojkratija".

28.10.2024

07:49

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!
REPUBLIKANCI BESNI

Tramp pokreće totalni rat protiv ovih?! Kada pobedi, spremio je žestoku osvetu: Evo šta su mu uradili u samom finišu kampanje!

Ako Donald Tramp postane novi predsednik Sjedinjenih Američkih Država, on će pokrenuti „totalni rat“ protiv britanskog premijera Kira Starmera zbog navodnog mešanja Laburističke partije u američke izbore u korist potpredsednice Kamale Haris, prenosi Dejli mejl pozivajući se na neimenovane izvore iz Konzervativne partije.

28.10.2024

07:10

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija