• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

22.08.2017

12:17

KOLEGE ŽALE ZA KRALJEM TRUBE: Otišao je veliki muzičar, gospodin, SJAJAN ČOVEK!

Showbiz

KOLEGE ŽALE ZA KRALJEM TRUBE: Otišao je veliki muzičar, gospodin, SJAJAN ČOVEK!

Podeli vest

Otišao je veliki muzičar, perfektan gospodin i sjajan čovek, složili su se Dejan Petrović, Sanja Ilić i Bora Dugić, povodom vesti da je u 76. godini umro legendarni trubač Fead Sejdić.

Jedan od najcenjenijih naših trubača Dejan Petrović naglasio je da još uvek ne može da veruje da nas je zauvek napustio veliki muzičar. 

- Kao klinac sam mu se divio. On je za mene uvek bio perfektan gospodin. Pokušavao sam da učim od njega kako je biti veliki gospodin na sceni, u samom muziciranju, oblačenju, ophođenju prema kolegama i medijima - kazao je Petrović. 

On je napomenuo da se uvek sav naježi kada pomisli koliko je dobrih stvari iza sebe ostavio Sejdić. 

- On je bio kompozitor, izvrstan istrumentalista, pedagog...Uvek je verovao u porodične vrednosti. Bio mi je uzor u svakom smislu. Mnogo mi je žao što je otišao - istakao je Petrović. 

ODLAZAK KRALJA TRUBE! Preminuo Fejat Sejdić!

Kompozitor i pijanista Sanja Ilić naglasio je da je Sehdić bio pionir nove trubačke muzike u Srbiji. 

- Napustio nas je veliki muzičar koji je zapravo bio veliki muzički fenomen. Bio je autentičan na sceni i po stilu muziciranja i komponovanja. Sa druge strane Sejdić je bio jednostavan čovek odan porodici. Biće upamćen u istoriji kulture naše zemlje - kazao je Ilić. 

Frulaš Bora Dugić kaže da će Sejdića pre svega pamtiti generacije trubača kao uzora i pedagoga. 

- On je svirao sa dušom. Bilo koja kvalitetna muzika ako se svira bez duše prestaje da bude muzika. Sejdić je iza sebe ostavio upečatljiv način asviranja i kao veliki muzičxar trudio se da to podeli sa svima koji su bili zaineteresovani za trubu. Svi ti muzičari koji učili od njega danas u srbiju predstvaljaju posebnu kulturnu baštinu - kazao je Dugić. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Ministar Mali rasturio tajkunske medije! Dva pitanja - a onda muk!
Politika

Ministar Mali rasturio tajkunske medije! Dva pitanja - a onda muk!

Prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, ministarka privrede Adrijana Mesarović i direktor kompanije Er Srbija Jirži Marek, prisustvovali su danas na Aerodromu "Nikola Tesla" tokom predstavljanja novog aviona s bojom i oznakom specijalizovane izložbe Ekspo 2027.

06.10.2024

10:41

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija