• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/informer

22.03.2021

07:44

TINA TARNER REKLA ZBOGOM MIKROFONU! Pevačica se oprašta od publike na NESVAKIDAŠNJI NAČIN - ZA KRAJ KARIJERE PRIPREMILA POKLON!

Showbiz

TINA TARNER REKLA ZBOGOM MIKROFONU! Pevačica se oprašta od publike na NESVAKIDAŠNJI NAČIN - ZA KRAJ KARIJERE PRIPREMILA POKLON!

Podeli vest

Američka rok diva Tina Tarner i zvanično je objavila da završava karijeru, a sa publikom će se oprostiti novim dokumentarnim filmom o svom životu koji će biti emitovan krajem marta.

Tina Tarner je na javnoj sceni je već više od šest decenija, sa pravom nosi titulu kraljice rokenrola, a sada, u 81. godini, rešila je da se povuče i oprosti od svojih fanova, prenosi "Njujork post".

Za kraj, kako bi se odužila publici koja je bila uz nju prethodnih šest decenija, za HBO je snimila dokumentarni film u kojem priča svoju životnu priču.

Ovaj film zapravo je njeno poslednje obraćanje javnosti i oproštaj od publike.

U filmu govori kako želi da stupi u poslednje poglavlje svog života - bez reflektora.

Ona se u dokumentarcu osvrće na svoju mladost ispunjenu tugom i bolom, potom na ljubav i globalnu slavu koju je stekla u zrelim godinama.

Film otkriva i da je patila od posttraumatskog stresa, koji je posledica nasilja koje je trpela dok je bila u braku sa Ajkom Tarnerom.

Sreću je sredinom osamdesetih pronašla sa Ervinom Bahom, direktorom izdavačke kuće, koji u filmu i govori da mu je Tina rekla: "Želim da se oprostim sa svojom publikom. Da im kažem zbogom i zahvalim za sve. I to će biti moj kraj, moj poslednji oproštaj", prenosi njujorški list.

Film "Tina" sačinjen je od arhivskog materijala, starih snimaka i, pored sjaja slave i muzike, prikazuje i mračnu stranu njenog života.

Rođena kao Ana Mej Bulok, muzičku karijeru započinje sa 19 godina, 1958. godine kao pevačica i prateći vokal u "Kraljevima ritma" zajedno sa Ajkom Tarnerom.

Već 1960. široj javnosti postaje poznata kao Tina Tarner kada je nastupala zajedno sa Ajkom Tarnerom, s kojim je bila u braku od 1962. do njihovog burnog razvoda 1978. godine.

Nastavila je sa solo karijerom, ali je nastupala po manjim klubovima i barovima hotela sve do 1983. godine, kada je "izbacila" obradu Al Grinove "Let''s stay together".

Pesma je postala veliki hit, a ona naredne godine dobila od studija dve nedelje da snimi album. I snimila je "Private dancer", koji je postao ogroman komercijalni uspeh i bio njen veliki povratak.

Ervina Baha upoznala je 1986. godine, kada je on poslat od strane muzičke kuće "EMI" da je dočeka u Londonu na aerodromu.

Prvo prijatelji, započeli su vezu iste godine iako je on od nje bio mlađi 16 godina.

U julu 2013. godine, posle 27 godina ljubavi, venčali su se u Švajcarskoj, gde žive poslednjih godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija