• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/J.G.

16.05.2022

08:30

HTELA SAM DA SE UBIJEM! Čuvena glumica iz "Prijatelja" progovorila o teškom detinjstvu, zlostavljanju i PROSTITUCIJI!

Youtube Printscreen/friends forever

Showbiz

HTELA SAM DA SE UBIJEM! Čuvena glumica iz "Prijatelja" progovorila o teškom detinjstvu, zlostavljanju i PROSTITUCIJI!

Podeli vest

Anđela Federston, koja je najpoznatija po ulozi Kloi u Prijateljima i sluškinji u Sajnfeldu, govorila je o svom traumatičnom odrastanju.

Glumica Anđela Federston (57), pričala je o godinama "fizičkog, emocionalnog i seksualnog zlostavljanja" sa kojima se suočila dok je bila mlada, od strane svojih roditelja, koji su je zanemarivali.

Sa 16 godina, Federstonova, koja je poreklom iz Nove Škotske u Kanadi - pobegla je od kuće i stavljena u hraniteljski sistem. Ali stvari nisu krenule na bolje; prisetila se da je bila svedok "seksualne aktivnosti, nasilja i upotrebe droga" u svojoj grupnoj kući, dok je imala "nedostatak odgovarajuće hrane i nege".

Federstonova je pobegla iz grupne brige kako bi živela na ulici, gde je rekla da su "trgovali" njome i "sve vreme je silovali".

Sa 17 godina uhapšena je zbog prostitucije i sudija ju je emancipovao. Zatim se preselila u Toronto na novi početak, gde je počela da se bavi modelingom i glumom.

- Stalno su me stavljali u ove grupne domove i stalno sam bežala, jer sam ih mrzela - objasnila je ona i dodala:

- Bili su jako loši i nisam se osećala sigurno tamo, pa sam nastavila da odlazim.

Bavila se manekenstvom i za manje od godinu dana postala je jedna od najtraženijih manekenki u Kanadi.

- Moj iznenadni, željeni uspeh omogućio mi je da se sakrijem iza nove fasade - napisala je ranije u eseju za "Evriting Zumer".

Zatim se preselila u Njujork da bi se bavila glumom, pre nego što je na kraju otišla u Holivud, gde je ostvarila brojne uloge početkom 90-ih.

Uprkos uspehu, 57-godišnjakinja je priznala da se i dalje borila, okrećući se alkoholu kako bi otupila bol zbog svoje prošlosti.

- Pila sam da zaboravim. Pila sam da pobegnem. Povećana potražnja za mnom, sa mojim novim dostignutim uspehom, na kraju je počela da zadire u moje piće. Počela sam da dolazim satima kasnije na fotografisanje, osećajući se bolesno ili ponekad uopšte nisam dolazila.

Na kraju je "bacila sav svoj novac" i ponovo postala beskućnica.

- Bila sam na vrhuncu svoje karijere kao glumica, i nekoliko zaista teških slučajeva se desilo na poslu, a nisam imala mogućnosti da se nosim sa njima - prisećala se ona za "Jahu".

- Kada su se desile, jednostavno sam se srušila i potražila utehu u beskućništvu. Postala sam beskućnik. Bukvalno sam bacila sav svoj novac na svakoga ko bi ga uzeo. Samo sam htela ponovo da počnem od nulte tačke.

Ali 2011. pronašla je novu ljubav u pisanju nakon što se pridružila programu pisanja "UCLA" i počela da radi na memoarima.

- Imala sam zaista tešku godinu i skoro da nisam uspela. Skoro sam se ubila. Bilo je tako bolno. Bilo je vreme da zaista zalečimo rane. I bilo je tako mučno - rekla je Anđela.

Ona je 2020. godine stvorila školu za lečenje traume za mlade, koji žive van hraniteljstva u Los Anđelesu, pod nazivom "Fostering Care".

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija