• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

01.06.2022

21:39

SUD KONAČNO DONEO ODLUKU! Džoni Dep NIJE KRIV - Amber Herd mora glumcu da PLATI 10 MILIONA DOLARA

Informer

Showbiz

SUD KONAČNO DONEO ODLUKU! Džoni Dep NIJE KRIV - Amber Herd mora glumcu da PLATI 10 MILIONA DOLARA

Podeli vest

Sud u Virdžiniji (SAD) saopštio je zvaničnu presudu u slučaju Džoni Dep i Amber Herd - Dep nije kriv!

Glumac je trebao dobije 10 miliona dolara nadoknade štete i 5 miliona dolara kaznene štete, ali je sudija rekao da državni zakon ograničava kaznenu odštetu na 350.000 dolara, što znači da je Depu dodeljeno 10,35 miliona dolara.

Kako je sudija nastavila da čita presudu, obelodanila je da je i Dep kriv, tačnije da su oboje krivi za iznošenje kleveta tokom sudskog procesa.

Sud je, takođe, odlučio u korist Herd po jednoj tački optužnice, dodelivši joj odštetu od dva miliona dolara, naveo je "Vašington post''.

Dakle, poznati glumac dobija odštetu od 15 miliona dolara, dok će Herd da dobije dva miliona dolara.

Podsećamo, čitanje presude kasnilo je zato što su porotnici zaboravili ispuniti obrazac za naknadu štete. Odmah su krenula nagađanja da se iz toga može naslutiti da su presudili u korist Depa koji od Heard nije tražio odštetu.

Zanimljivo je to, da su analitičari tvrdili da bi, ukoliko Dep ne bude bio proglašen krivim, Amber Herd mogla da proglasi bankrot jer, kako pretpostavljaju, neće imati novca da isplati svog bivšeg partnera.

Amber Herd se pojavila na čitanju presude, dok je Džoni Dep u Velikoj Britaniji.

Nekih sat vremena pre čitanja presude, portparol Amber Herd je izjavio:

- Tvoje prisustvo pokazuje koji su tvoji prioriteti. Džoni Dep svira gitaru u Velikoj Britaniji, dok Amber Herd čeka presudu u Virdžiniji. Dep je cereći se otišao na turneju.

Porota je danas, 1. juna, u toku dana, saopštila da je donela presudu u tužbi Džonija Depa za klevetu protiv njegove bivše supruge Amber Herd, koja je svedočila da ju je Dep fizički i seksualno napao u više navrata.

Foto: Reuters

Džoni Dep

Šta je prethodilo slučaju?

Depova i Herdova veza počela je pre više od jedne decenije i na kraju se pretvorila u ono što je izgleda bio otrovan brak. Par se razveo 2016. godine, ali je nastavio da se bori na sudu zbog članka koje je Herd napisala za Vašington post 2018. godine, u kojem je opisala preživljavanje porodičnog nasilja - ne pominjući Depa po imenu.

Dep ju je tužio za 50 miliona dolara odštete i negira da je ikada bio fizički nasilan prema Amber. Amber je tužila Depa za 100 miliona dolara i tvrdila da je bila nasilna sa Depom samo u samoodbrani ili odbrani svoje mlađe sestre.

Kako se slučaj odvijao, društveni mediji su postali prepuni zvučnih zapisa, dokaza i snimaka iz sudnice. Dep je proveo četiri dana svedočeći.

BONUS VIDEO:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!
Društvo

Najnovije upozorenje RHMZ! Ovi delovi Srbije na udaru pljuskova, grada i olujnog vetra: Nevreme koje nosi sve pred sobom!

Snažni konvektivni oblaci koji se formiraju u Šumadiji premestiće se ka području Pomoravlja, Braničeva i južnog Banata. Ovi oblaci će izazvati lokalno intenzivne pljuskove praćene grmljavinom, mogućom pojavom grada i kratkotrajno jakim olujnim vetrom u područjima gde se pljuskovi budu razvili, najnovije je upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

26.06.2024

15:08

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe
Politika

Vučić odgovorio albanskom novinaru: Priznajem samo rezoluciju 1244! Vaša strana mučila, terorisala i proterivala Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kada je reč o KiM priznaje samo Povelju UN i Rezoluciju 1244 jer to predstavlja temelj međunarodnog pravnog poretka i dodao da je spreman da učestvuje u pronalaženju kompromisnih rešenja sa kosovskim Albancima, što je pokazao i u prethodnom periodu, ali da druga strana ništa nije učinila po tom pitanju.

26.06.2024

15:02

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17