• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. I.

20.03.2023

12:59

BORIO SE KAO LAV! Preminuo slavni muzičar, fanovi se opraštaju od njega!

Youtube printscreeen

Showbiz

BORIO SE KAO LAV! Preminuo slavni muzičar, fanovi se opraštaju od njega!

Podeli vest

Proslavljeni gitarista Mik Slateri (77) preminuo je u svom domu nakon kraće bolesti

Vest o smrti rok legende potvrdio je njegov bend, a fanovi se opraštaju od muzičara.

Mik je osnovao rok bend "Hawkwind" sa Dejvom Brokom 1969. godine. Njihov najveći hit je bila pesma "Srebrna mašina". 

Foto: Youtube printscreeen

Umro mirno u svom domu... Mik Slateri

- Žao nam je što delimo tužnu vest da je naš stari prijatelj i član osnivača "Hawkwind-a", Mik Slateri, mirno preminuo kod kuće, na Dan Svetog Patrika, 17. marta 2023. godine, u 77. godini, nakon kratke bolesti. Mik i ja smo svirali zajedno u bendu "Famous Cure" 1967. godine, na turneji po Holandiji pre nego što smo osnovali "Hawkwind" 1969. godine - izjavio je Dejv, a zatim dodao:

- Imam mnogo lepih uspomena iz naših mlađih dana, zajedničkih svirki u Holandiji i druženja u Ričmondu. Kasnih 60-ih, vežbali smo u mom stanu na spratu, kao i u podrumu muzičke radnje Boba Kera u Gvalior Roudu, puštajući glasnu muziku, što je jako nerviralo naše komšije. Leti slobodno stari prijatelju - ovim rečima se Dejv oprostio od Mika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija