• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Milan Dimitrijević

08.05.2023

10:00

"NE MOGU DA PEVAM DOK SE LEKARI U SRBIJI BORE ZA DEČIJE ŽIVOTE!" Luk Blek doneo odluku TIK PRED EVROVIZIJU!

EPAIMAGES

Showbiz

"NE MOGU DA PEVAM DOK SE LEKARI U SRBIJI BORE ZA DEČIJE ŽIVOTE!" Luk Blek doneo odluku TIK PRED EVROVIZIJU!

Podeli vest

Takmičenje za ovogodišnju najbolju pesmu na Starom kontinentu, popularna "Evrovizija" pred vratima je, a srpski predstavnik Luk Blek otkazao je svoje probe, tik pred samo takmičenje, kako bi se solidarisao sa žrtvama masakra, kako u Mladenovcu, tako i u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Sutra u 21h održava se prvo polufinalno veče "Evrovizije", a naš predstavnik Luk Blek, tik pred takmičenje prethodnih dana, otkazao je sve svoje probe prethodnih dana, kako bi se solidarisao sa porodicama žrtvama koje su izgubile svoje živote, kako u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar", tako i višestrukim ubistvima u Mladenovcu.

- U mojoj zemlji dogodila se strašna, užasna tragedija. Duboko me potreslo kad sam čuo takve grozne vesti - kaže Luk Blek, predstavnik Srbije na Eurosongu, te nastavlja:

Foto: EPAIMAGES

Luk Blek

- Toliko me zgrozilo to što sam čuo, da sam zbog šoka otkazao svoju evrovizijsku probu. Bilo mi je nezamislivio da pevam u trenutku dok se lekari bore za dečje živote, dok roditelji oplakuju svoju decu - ističe Blek.

Takmičenje za ovogodišnju najbolju pesmu na Starom kontinentu, popularna Evrovizija, koja je prvi put održana pre 66 godina u Luganu u Švajcarskoj, pred vratima je. Zahvaljujući prošlogodišnjim pobednicima, italiajanskom bendu Maneskin, Evrovizija se ove godine održava u Italiji u Torinu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luke Black (@lukeblackmusic)

Osim tzv. velike petorke, zemalja koje su osnovale Evroviziju i imaju pravo učešća u finalu bez prethodnih kvalifikacija kroz dve polufinalne večeri – to su Francuska, Italija, Nemačka, Španija i Velika Britanija, takmiči se ukupno 36 predstavnika evropskih zemalja, svake večeri po 18.

Foto: EPAIMAGES

Luk Blek

Dve zemlje koje ne pripadaju Evropi, ali svakako baštine njenu kulturnu tradiciju i popularnost Evrovizije kod njih je ogromna, takođe su među ovih 36 učesnica – to su Izrael i Australija.

Srpski predstavnik Luk Blek nastupa pod rednim brojem 3. u prvoj polufinalnoj večeri.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stockholm

pre 1 godinu

?‍♀️?‍♀️?‍♀️Ko je pobedio i gde se odrzava Evrovizija?Dal ste vi normalni??‍♀️?‍♀️?‍♀️

Neko

pre 1 godinu

"Zahvaljujući prošlogodišnjim pobednicima, italiajanskom bendu Maneskin, Evrovizija se ove godine održava u Italiji u Torinu." ???

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17