• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/M. C.

24.05.2023

21:08

U BEOGRADU SAM SE OSEĆALA KAO KOD KUĆE! Tina Tarner tri puta pevala u Srbiji

AP PHOTO

Showbiz

U BEOGRADU SAM SE OSEĆALA KAO KOD KUĆE! Tina Tarner tri puta pevala u Srbiji

Podeli vest

Svetski poznata pop diva Tina Tarner preminula je danas u 83. godini. Ona se 2021. godine oprostila od svojih obožavalaca, objavivši da ostatak života želi da provede u miru i privatnosti.

U bogatoj karijeri posebno je interesantno što je Tina Tarner u srpskoj prestonici gostovala čak tri puta. Tokom poslednjeg boravka u Beogradu 1990. godine posebno je dirnula domaćinska atmosfera u kojoj je dočekana, pa se osećala bukvalno kao kod kuće, kako je tada izjavljivala medijima.

Foto: AP PHOTO

Tina Tarner na koncertu

Koncert Tine Tarner 1990. godine bio je održan na stadionu Fudbalskog kluba „Galenika“ u Zemunu. Bilo je to vreme kada je pevačica bila na vrhuncu svoje karijere, a SFR Jugoslavija odbrojavala svoje poslednje dane.

Tim koji je organizovao koncert vodio je novinar i publicista Srđan Stojanović. Bio je to vreme rekonstrukcije stadiona, koji nije imao adekvatne prostorije u kojima je mogla da se smesti garderoba za pevačicu i njene saradnike.

Inače, Tina Tarner je prvi put pred ovdašnjom publikom nastupala 1974. godine, zajedno s tadašnjim mužem, gitaristom Ajkom Tarnerom, a drugi put je srpsku prestonicu posetila 1978. godine, u jednom od najtežih perioda svog života. U to vreme je pokušavala da se oporavi od braka sa nasilnim i ljubomornim mužem, koji je strahovao od toga da bi mlada i talentovana žena mogla da ga napusti i vine se u visine bez njega.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda
Kolumne

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda

Istraživačima aparthejda, koji nisu spremni da budu jeftine apologete političkih interesa, Kosovo i Metohija je danas prostor da svoja zapažanja i zaključke mogu da posmatraju i izvode in vivo. To isto važi i za oportunistički zanemele intelektualce koji po moralnoj odvažnosti nisu ni blizu Sartra, Rasela ili Markuzea. Ali, taj glas danas dopire samo iz usta i pera Petera Handkea

28.09.2024

19:05

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija