• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

04.07.2023

22:30

Elton Džon se oprostio! Muzičar na svom koncertu objavom rastužio publiku: Vodio je buran život, koji je punio novinske stranice!

EPAIMAGES

Showbiz

Elton Džon se oprostio! Muzičar na svom koncertu objavom rastužio publiku: Vodio je buran život, koji je punio novinske stranice!

Podeli vest

Čuveni britanski muzičar već neko vreme planira da se povuče sa javne scene i posveti porodici.

Elton Džon je nedavno na svom koncertu na festivalu Glastonberi rekao da je to potencijalno njegov poslednji koncert u Velikoj Britaniji.

On je na Glastonberiju nastupio u okviru svoje oproštajne turneje - "Zbogom putu od žute cigle".

- Nikada nisam mislio da ću ikada svirati na Glastonberiju. Ovo je veoma posebna i emotivna noć za mene, jer bi to mogao biti moj poslednji nastup ikada u Engleskoj, tako da je bolje da sviram dobro i bolje da vas zabavim. Toliko dugo stojite tu, prikladno ste obučeni. Zaista to cenim, neverovatno je - rekao je Džon na kraju koncerta publici.

Elton Džon je rođen kao Redžinald Kenet Dvajt 25. marta 1947, u Pineru. S tekstopiscem Bernijem Topinom počeo je da sarađuje 1967; zajedno su stvorili preko 30 albuma od tada do danas.

Tokom karijere duge 50 godina postigao je neverovatne uspehe i dobitnik je velikog broja nagrada, od toga 18 Brit nagrada, šest Gremmi nagrada, 14 Tonija i jednog Oskara za pesmu za animirani film "Kralj lavova".

Tokom karijere održao je više od tri hiljade nastupa.

Pored toga što peva, on i komponuje muziku, pijanista je, glumio je u nekoliko filmova, a u jednom periodu je bio i vlasnik fudbalskog kluba Votford.

Pored hitova koje je nizao, njegov privatni život privlačio je veliku pažnju.

Foto: Reuters

 

 

Čuveni muzičar, čovek koji je odbijao da se povinuje pravilima društva desamdesetih i osamdesetih i krije pravog sebe. Nosio je nesvakidašnje kostime i šminku, a naočare su postale i njegov zaštitni znak.

U januaru 1976. godine u jednom intervjuu se izjasnio kao biseksualac, iako to tada gotovo niko nije javno priznavao.

Svi su bili šokirani te 1984. godine kada se saznalo da se Elton ženi. U pitanju je bila Nemica Renata Blauel.

Kum im je bio Džon Rid, tadašnji menadžer i bivši ljubavnik Eltona Džona. Navodno je Eltonov dečko Klark posmatrao svadbu kroz prozor hotela.

Kako je otkriveno u filmu Rocketman otkriveni su mnogi detalji o muzičaru i njegovom privatnom životu.

Brak Eltona i Renate potrajao je četiri godine, a odmah nakon razvoda je Elton priznao da je homoseksualac.

Foto: Reuters

 

 

- Pre mnogo godina, odabrao sam Australiju za svoje venčanje s predivnom ženom koju i dalje volim i divim joj se. Želeo sam više od svega da joj budem dobar muž, ali sam poricao to ko sam zapravo bio, što je kod moje supruge izazvalo tugu, a kod mene krivicu i kajanje.

I pre supruge Elton je bio u vezi sa ženom po imenu Linda.

Danas je muzičar u jednom od najstabilnijih i najsrećnijih brakova u svetu poznatih.

Od 1993. godine je s Dejvidom Furnišom, s kojom je 2005. godine stupio u građansku zajednicu, prvog dana kada je to u Velikoj Britaniji omogućeno, a kada su 2014. dozvoljeni istopolni brakovi njihova zajednica postala je zvanično i u očima zakona - brak.

Par ima dvojicu sinova, koje su dobili uz pomoć surogat-majke i nazvali ih Zakari Džekson Levon Furniš-Džon i Ilajdža Džozef Danijel Furniš-Džon.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17