• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

29.09.2023

19:00

(FOTO) Vole dlakave pazuhe! One su batalile brijač: Zvezde koje gaje čupe ispod miške, među njima i najlepša žena sveta

Pexes

Showbiz

(FOTO) Vole dlakave pazuhe! One su batalile brijač: Zvezde koje gaje čupe ispod miške, među njima i najlepša žena sveta

Podeli vest

Brojne velike svetske zvezde su se u nekom momentu "odrekle" brijača.

Diskusija o slobodi depilacije i pitanju da li treba neko da brije pazuh ili ne, čini se kao tema koja je trebalo da ostane u prošlosti, a ne kao tema o kojoj treba da se poteže polemika u 21. veku.

Međutim, iznenađujuće je da ova tema i dalje izaziva intenzivne reakcije kod ljudi, što je jasno vidljivo iz incidenta koje se dogodio na premijeri filma "Notting Hill" iz 1999. godine, u kojem je glumica Džulija Roberts postala glavna tema.

Na toj premijeri, Džulija Roberts se pojavila u crvenoj haljini sa šljokicama, a njeni dlakavi pazusi postali su predmet oštre javne osude. Ova tema je privukla toliko pažnje da je čak i ugledni "Wall Street Journal" posvetio članak ovom fenomenu. Naslovi poput "Nejasno o feminizmu" u Herald Sunu iz Melburna, ili "Dlake lete unaokolo kad Džulija Roberts pozdravlja publiku" u Denver Postu, samo su neki od primera medijske pokrivenosti.

Britanski The Sun je otišao korak dalje s naslovom "Pitty Woman", a čak su i zamolili čitaoce da se uključe u debatu putem svog "dlakavog telefona".

 

https://pin.it/1KwqTMb

 

Čini se da je javnost bila podeljena u vezi s ovim incidentom, sa stavovima koji su se kretali od podrške Džuliji Roberts kao simbolu slobode izražavanja, do kritika koje su je smatrale neprimerenom i nedostojnom javne ličnosti. U to vreme, Džulija Roberts je pokušala da se distancira od cele situacije, izjavljujući radio voditelju Hauardu Sternu kako ne razume zbog čega je cela situacija toliko uzburkala javnost.

Ironično je što, iako se ova situacija dogodila pre više od dve decenije, tema slobode depilacije i dalje izaziva polemike. Džulija Roberts se danas suzdržava od komentarisanja ovog slučaja, možda simbolizujući kako se društvo i dalje bori s pitanjima o ženskoj slobodi izražavanja i normama lepote.

U poslednje vreme, sve više poznatih ličnosti je odlučilo da javno pokažu svoja tela onakvima kakva zaista jesu, bez retuširanja ili skrivanja prirodnih karakteristika. Ovaj trend je postao posebno vidljiv na crvenom tepihu, gde su se poznate dame hrabro pojavile ističući sa osmehom neobrijane pazuhe.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Jedan od takvih primera je ćerka legendarne Madone, koja je hrabro prošetala crvenim tepihom pokazujući svoj neobrijan pazuh, odbacujući pritisak savršenstva i normi lepote koje su nametnute ženama.

Penelope Kruz, još jedna ikona lepote, takođe je podržala ovaj pokret. Ona se fotografisala za magazin Aie, podignutih ruku sa dugim maljama na pazuhu, pokazujući hrabrost i samopouzdanje. Njeno javno prihvatanje prirodnog rasta dlaka na telu poslalo je snažnu poruku o prihvatanju sebe i svojih tela, neopterećenih društvenim normama.

 

https://pin.it/2InS9vM

 

Osim toga, poznata manekenka Emili Ratajkovski je takođe podržala ovaj pokret. U članku za Harper's Bazaar iz 2019. godine, ona je hrabro izjavila da je puštanje dlaka na telu deo onoga što je čini seksi.

Njena hrabrost da se pojavi u javnosti u donjem vešu sa vidljivim dlakama ispod pazuha postala je simbol hrabrosti i samopouzdanja. Njeno stajalište je doprinelo normalizaciji prirodnog rasta dlaka na telu i ohrabrilo mnoge žene da se osećaju udobno u svojoj koži bez obzira na društvene norme i očekivanja.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

 

Ovi primeri javnih ličnosti hrabro pokazuju da lepota dolazi u različitim oblicima i da prihvatanje svojih tela, uključujući i rast dlaka na telu, nije razlog za stid ili nesigurnost. Njihova hrabrost je inspiracija za sve žene da se osećaju ponosno u svojim telima, bez obzira na prirodne karakteristike koje poseduju. Ovaj pokret za prihvatanje tela je važan korak ka stvaranju društva u kojem se svaka žena oseća prihvaćeno i voljeno baš onakvom kakva jeste.

 

https://pin.it/crCcvZO

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Magazin

Džet set

Srbija