• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Daily Mail/Informer.rs

17.10.2023

13:43

Ališu Kiz optužili da podržava Hamas! Tvrde da je poslala šifrovanu poruku

Profimedia

Showbiz

Ališu Kiz optužili da podržava Hamas! Tvrde da je poslala šifrovanu poruku

Podeli vest

Svetski poznata Ališa Kiz na meti je optužbi da je šifrovanom porukom na Instagramu podržala Hamas.

Muzička zvezda obrisala je spornu poruku pa se ponovo oglasila.

Grupa StopAntisemitism optužila je Ališu Kiz zbog "'bolesne ode terorističkim napadima Hamasa na Izrael" nakon što je na Instagramu pitala fanove da li bi trebalo da se bavi paraglajdingom.

Foto: X prntscreen

 

Pevačica Ališa Kiz čiji je suprug producent Sviz Bits musliman, brzo je obrisala tu objavu i rekla da je njena poruka "POTPUNO nepovezana sa brutalnim ratom".

Ališu Kiz optužuju da je na Instagramu objavila šifrovanu poruku podrške Hamasu, a njenu fotografiju u kožnoj jakni sa zelenim, crnim i belim detaljima neki su povezali sa bojama zastave Palestine.

Pevačica je uz tu poruku napisala sledeće: "Pitanje- šta biste radile kada se ne biste plašili bilo čega? Recite mi svoju istinu. Ja sam bavila oko na paraglajding".

StopAntisemitism optužuju je da je tako "suptilno" pomenula paglajding koji je Hamas koristio u napadu na Izrael sedmog oktobra. Ova organizacija je na Tviteru napisala:

"U sada izbrisanom tvitu Ališa Kiz deli IG objavu o pokušaju da se bavi paraglajdingom, kada se ne bi bojala."

"Da li je ovo neka bolesna oda teroristima koji su se infiltrirali u Izrael, ubili preko 1.300 ljudi, odrubili glave bebama, silovali žene i oteli one koje su preživeli holokaust?". U pitanju je tagovan profil pevačice.

Foto: Profimedia

 

Ališa Kiz je potom na Instagramstoriju istakla: "Objava koju sam ranije podelila bila je POTPUNO nepovezana sa nedavnim razornim gubitkom nevinih života. Srce mi se slama... Molim se i zalažem se za mir".

Podeljene reakcije na poruku Ališe Kiz

Čuveni muzičar Gaj Oseri koji je rođen u Izraelu brani Ališu Kiz na Instagramu:

"Mogu da potvrdim bilo kome u svojoj zajednici, koji to treba da čuju: nije istina. Postojala je određena reč u njenoj objavi koju naša zajednica u ovom vrlo bolnom trenutku smatra "okidačem", ali apsolutno nije ni na koji način povezana (sa sukobom). Razgovarao sam sa Ališom i ona je bila šokirana kada je saznala šta ta reč implicira i odmah ju je obrisla. Ališa je uvek bila borac za sva ljudska prava. Duže od decenije izbliza gledam njen pozivan uticaj u svetu. Njen humanitarni rad odražava njenu empatiju i srce".

Foto: Instagram prntscreen

 

Komičar Elon Gold poručio je da "Ališa Kiz mora to sama da dokaže, mora da se oglasi povodom napada Hamasa". On ne sumnja u njeno dobro srce, ali napominje da pevačica ne treba da ćuti o ovoj temi.

Voditeljka podkasta Džordana Horn Gordon odgovorila je takođe na izjavu Gaja Oserija ističući d abi pevačica trebalo da objavi ispravljen početni post: "ispalo je vrlo, vrlo drugačije od onoga što govorite. Sa poštovanjem: samo brisanje u eri skrinšotova nije izvinjenje, niti to što prijatelj Jevrej istupa napred u vaše ime".

Na mrežama komentarišu: "Boje na njenoj jakni. Previše slučajnosti da bi bila slučajnost", "Pogledajte boje koje nosi, pominjanje paraglajdinga, čak s emotikonom očne jabučice... znala je TAČNO šta radi". Drrugi ističu da ne treba žuriti sa osudama, piše Daily mail.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Magazin

Džet set

Srbija