• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

16.12.2023

16:04

Šok nalazi! Metju Peri je u telu imao više ketamina nego čovek pod totalnom anestezijom

Reuters

Showbiz

Šok nalazi! Metju Peri je u telu imao više ketamina nego čovek pod totalnom anestezijom

Podeli vest

Patolog je izvestio da nije imao istoriju emfizema, dijabetesa i upotrebe droge i da je navodno bio čist 19 meseci.

Metju Peri, zvezda serije "Prijatelji", preminuo je krajem novembra, zbog posledica konzumiranja ketamina i utapanja, a njegova smrt je proglašena nesrećnim slučajem.

Glumac je, svega 10 dana pre smrti, primio infuziju ketamina kao lek za depresiju, aliRafi Djabourian, medicinski istražitelj, kaže da ta terapija nikako nije mogla da bude direktan uzrok njegove smrti, jer se ketamin u telu zadržava oko tri - četiri sata.

Nivo ketamina u perifernoj Perijevoj krvi iznosila je 3540 ng/ml, a u srednjoj 3271 ng/ml, dok je za pacijenta pod totalnom anestezijom u bolnici nivo ketamina u krvi od 1000 do 6000 ng/ml, navodi Daily Mail. 

Foto: Reuters

 

Verovatno je pao u nesvest i utopio se. Bolest koronarne arterije doprinosi zbog pogoršanja učinaka miokarda na srce izazvanih ketaminom. Učinci buprenorfina navedeni su kao doprinosi, iako nisu na toksičnim nivoima, zbog aditivnih respiratornih učinaka kada su prisutni s visokim nivoima ketamina - objasnio je medicinski istražitelj, prenosi 24sata.hr

Glumac je pronađen mrtav u đakuziju, u svom domu u Los Anđelesu, u telu nije imao kokain, heroin, metamfetamin, ili fentanil. Patolog je izvestio da nije imao istoriju emfizema, dijabetesa i upotrebe droge i da je navodno bio čist 19 meseci. 

Prilikom dolaska u njegov dom, istražitelji nisu pronašli nikakve ilegalne droge, ali su pronašli lekove na recept koji su bili propisno označeni i čuvani u bočicama. Ketamin se može propisati kao medicinski tretman, ali za sada nije poznato da li je on jedan od onih propisanih lekova koji su pronađeni u njegovom domu zloupotrebio.

Foto: Profimedia/Reuters

 

Medicinski istražitelj pronašao je dokaze o njegovoj dugogodišnjoj zloupotrebi alkohola i droga. Glumac je patio od preteče ciroze jetre i oštećenja bubrega koje je uzrokovano dugotrajnim, loše kontrolisanim, visokim krvnim pritiskom i dugotrajnim konzumiranjem droga.

Glumčeva autopsija je takođe otkrila hronično oštećenje pankreasa, za šta se takođe sumnja da su uzrok opijati.

Peri se dugi niz godina borio protiv zavisnosti od alkohola i droga. U svojim memoarima "Friends, Lovers and the Big Terrible Thing" napisao da je potrošio devet miliona dolara pokušavajući da se otrijezni, da je bio na 6000 sastanaka, 15 puta na rehabilitaciji i 65 puta na detoksikaciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija