• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

30.12.2023

09:47

Sve tajne najuspešnijeg prazničnog filma svih vremena! Makoli za ulogu dobio 4,5 miliona dolara! (FOTO)

Društvene mreže

Showbiz

Sve tajne najuspešnijeg prazničnog filma svih vremena! Makoli za ulogu dobio 4,5 miliona dolara! (FOTO)

Podeli vest

U jednoj od scena pojavljuje se i bivši američki predsednik Donald Tramp, a Makoli je otkrio kakva je bila njihova sradnja.

Makoli Kalkin je već više tri decenije najveća glumačka zvezda tokom novogodišnjih i božićnih praznika, kada televizije širom sveta tradicionalno prikazuju njegov film "Sam u kući".

Za prvi deo filma, koji je snimljen 1990, Makoli je zaradio 110.000 dolara, dok je za nastavak, koji je snimljen dve godine kasnije, dobio honorar od četiri i po miliona dolara! Nikad pre njega nijedno dete nije zaradilo toliko para na filmu.

- Nije mi čudno što su me toliko platili za drugi deo jer prosto nisu mogli da ga snime bez mene. Moji roditelji od mog rođenja štede kako bi imali da mi plate fakultet. Više ne moraju da se muče jer imam dovoljno novca - ispričao je tada dvanaestogodišnji Makoli i dodao da mu ne smeta popularnost:

Foto: Printscreen/Youtube

Makoli kao Kevin u filmu "Sam u kući"

- Ja sam kao i svako drugo dete. Volim da igram igrice i družim sa vršnjacima. Drugari se uopšte nisu promenili prema meni. Bez obzira na popularnost, i dalje svakog jutra moram da namestim krevet i uradim domaći zadatak.

Mekoli je u jednoj sceni glumio sa bivšim američkim predsednikom Donaldom Trampom! Tadašnji biznismen je u drugom delu filma "Sam u kući: Izgubljen u Njujorku" igrao sebe.

Foto: Printscreen/Youtube

Makoli i Donald Tramp u filmu "Sam u kući"

- U toj sceni Kevin nailazi na Trampa u lobiju hotela i pita gde se nalazi recepcija. Sećam se da smo tu scenu snimili iz prvog puta. Donald je bio veoma ljubazan prema meni. Šalili smo se na setu. Bio je baš duhovit - ispričao je Makoli.

Reditelj Kris Kolumbus ispričao je da je upravo taj hotel u Njujorku postao hit zahvaljujući filmu.

- Nakon što je film pušten u bioskope, hotel  "Plaza" bio je prenatrpan rezervacijama iz svih delova sveta. Mnogi su želeli da odsednu u tom hotelu, a naročito je bilo utrkivanja oko apartmana u kom su bili Kevin i njegova porodica - kaže reditelj i dodaje da na setu nisu koristili veštački sneg:

Foto: Printscreen/Youtube

 

- Te zime je u Njujorku bilo toliko hladno da smo mnogo puta morali da prekidamo snimanje jer su se kamere zamrzavale! Nije bilo potrebe da stvaramo veštačke pahulje jer je baš u tom periodu sve vreme padao sneg.

Foto: Printscreen/Youtube

Scna iz filma "Sam u kući"

Pored Makolija, u filmu igraju i Džo Peši (bandit Hari), Danijel Stern (bandit Marvi), Džon Herd (Piter Mekalister) i Ketrin O'Hara (Kejt Mekalister).

OVO SIGURNO NISTE ZNALI:

* Tokom snimanja scene u kojoj golubovi napadaju bandita Marvija, jedan od golubova mu je stvarno uleteo u usta!
* Džo Peši, koji je u filmu glumio bandita Harija, kaže da su ga deca godinama zaustavljala na ulici i molila da dođe kod njih da ih opljačka, a da mu oni podmeću razne klopke
* Majkl Džekson posetio je Kalkina na setu drugog dela filma. Kalkin se godinu dana pre toga pojavio u Majklovom spotu za pesmu "Black and white"
* Kuća porodice Mekalister 2012. godine je prodata za 1,5 miliona dolara
* Svako dete koje se pojavilo u sceni u prodavnici igračaka moglo je da izabere i ponese kući sa sobom najomiljeniju igračku

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija