• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.03.2024

09:19

Rod Stjuart i njegovi nezaboravni hitovi! U susret koncertu slavnog muzičara podsetimo se njegovih pesama

Promo

Showbiz

Rod Stjuart i njegovi nezaboravni hitovi! U susret koncertu slavnog muzičara podsetimo se njegovih pesama

Podeli vest

Koja pesma legendarnog pevača je vama omiljena?

Da li peva tuđe pesme ili svoje autorske, njegov hrapav, promukli glas prepoznali bi uvek i bilo gde. Kao što je njegova zarazna energija i dalje jednaka onoj sa početka karijere, tako mu se ni vokal nije znatno promenio. Još od 1971. i "Maggie May", bio je njegov prvi hit koji je označio početak zvezdane karijere, i dalje nas vuče da zajedno sa njim zapevamo hitove koji nas prate više od pola veka.

Foto: Promo

 

 

Zanimljivo je da je baš "Maggie May" postala popularna sasvim slučajno. To je jedna od onih pesama uvrštenih na B stranu albuma jer nije bilo drugog spremnog snimljenog materijala. Neočekivano, upravo je nju prepoznao jedan američki radijski urednik, pustio je u svom programu i ostalo je istorija.

Slično se dogodilo i s numerom "Forever Young". Naime, sam Stjuart nije nameravao da je objavi, smatrajući da nema "ono nešto", ali kad mu je u studiju, za vreme finalnih radova na albumu, jedan od ton majstora, koji inače nikada ništa nije komentarisao, rekao da mu je to možda najbolja stvar, razmislio je još jednom. I dobro je da jeste, jer je postala jedna od njegovih najslušanijih pesama.

Naravno, govoreći o njegovim najvećim hitovima, koje ćemo uskoro imati prilike da čujemo i u Beogradu, ne možemo da ne spomenemo i pesme koje nisu originalno njegove, ali ih najviše pamtimo upravo u Stejuartovom izvođenju. Jedna od takvih je "Sailing", koju su najpre izveli Sutherland Brothers, a u Rodovoj verziji u više navrata je osvajala vrhove top lista. Ili "I Don’t Wanna Talk About It", mnogima jedna od najdražih ljubavnih pesama, koju su prvi otpevali "Crazy Horse". Tu je naravno i "Have I Told You Lately" velikog Vana Morrissona, kao i "Rhythm of My Heart" koju je prvi izveo Holanđanin René Shuman, ali i mnoge, mnoge druge.

Foto: Penny Lancaster

 

 

U susret prvom Stjuartovom beogradskom koncertu, organizator obećava publici nezaboravan provod:

- Radujemo se ovom koncertu, uzbuđenje raste kako nam se datum bliži. Sigurni smo da će publika uživati u koncertu Roda Stewarta, biće to zaista spektakl s njegovim svima znanim hitovima i vrhunskom produkcijom, veče kakvo samo zvezda kao što je on može da pruž - izjavio je direktor Star produkcije Alen Ključe.

Ulaznice za koncert 17.5. u Štark Areni možete nabaviti na Tickets.rs.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija