• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/M.B.

10.03.2024

21:03

Stvarali su filmsku magiju, a onda ju je izdao! Kako je "Kil Bil" uništio prijateljstvo Ume Turman I Tarantina

EPA

Showbiz

Stvarali su filmsku magiju, a onda ju je izdao! Kako je "Kil Bil" uništio prijateljstvo Ume Turman I Tarantina

Podeli vest

Uloga Ume Turman u filmu "Kil BIl" je glumicu zamalo koštala života, ali i narušila njen odnos sa Kventinom Tarantinom.

Glumica Uma Turman i Kventin Tarantino stvorili su jedan od najboljih filmova današnjice, "Kil Bil", a od saradnje na filmu "Pulp fiction" bilo je jasno da ovaj dobro poznati dvojac stvara čistu magiju na ekranu.

Foto: Printscreen You Tube

 

Međutim, uloga neveste koja je rešila da se osveti bivšim saradnicima koji su pokušali da je ubiju sigurno je najbolja uloga ove glumice, ali je isto uloga koju je umalo platila životom i koja je narušila odnos koji je imala sa Tarantinom.

Foto: Printscreen You Tube

 

Turman je tokom snimanja legendarnog filma doživela fizičke povrede ali i dosta nesuglasica sa rediteljem, i to je na duže staze uticalo na njihov profesionalni ali i prijateljski odnos.

Foto: Printscreen You Tube

 

Kap koja je prelila čašu je bio trenutak kada se Uma teško povredila na setu, trajno oštetivši vrat i kolena nakon što je izgubila kontrolu nad vozilom tokom snimanja opasne scene.

Scena o kojoj je reč prikazuje glumicu kako se vozi krivudavim peščanim putem u kabrioletu, i glumica je odmah shvatila da uslovi nisu bezbedni.

Foto: Printscreen You Tube

 

- Kventin je došao u moju prikolicu i nije voleo da čuje ne, kao bilo koji reditelj. Bio je besan jer bih ih koštala mnogo vremena. Ali sam se uplašila. Rekao je: 'Obećavam ti da je auto u redu. To je ravan deo puta' - rekla je svojevremeno za "Njujork tajms".

Navodno je Tarantino odbio njen zahtev da kaskader snimi tu scenu jer je insistirao da baš ona bude za volanom, što je Turman na kraju, na njenu štetu, prihvatila. Tokom snimanja izgubila je kontrolu nad automobilom i zabila se u palmu i morala je da bude izvučena iz olupine prevrnutog automobila.

- Osetila sam taj gorući bol i pomislila: 'O moj Bože, nikad više neću hodati' - rekla je Turman svojevremeno.

Kako je svojevremeno pisao "Njujork tajms", odnos Tarantina i Turman je strašno patio zbog onoga što je glumica razumela kao velikom izdajom njihovog prijateljstva.

Ali, 15 godina kasnije, Turman je rekla publikaciji "Vulture" da bi ponovo radila sa Tarantinom uprkos traumatičnim događajima, tako da se možda možemo nadati još jednoj filmskoj magiji ovog dua.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Magazin

Džet set

Srbija