• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D.S.

22.03.2024

14:46

Kralju Čarlsu ostalo samo dve godine života?! Poznato od kog raka boluje, izvor tvrdi: "Njegovo stanje je javna tajna"

Muhammad Aamir Sumsum / Shutterstock.com

Showbiz

Kralju Čarlsu ostalo samo dve godine života?! Poznato od kog raka boluje, izvor tvrdi: "Njegovo stanje je javna tajna"

Podeli vest

O zdravstvenom stanju kralja Čarlsa dosta se pisalo, a sada je navodno otkriveno da boluje od raka pankreasa, što je kraljevska porodica pokušala da sakrije od medija.

Manje od dva meseca nakon što je Bakingemska palata potvrdila da je kralju Čarlsu III dijagnostikovan rak, izvori otkrivaju da se kralj bori sa rakom pankreasa i da mu je ostalo još dve godine života.

Dok je kraljevska porodica tajila detalje o specifičnostima Čarlsove bolesti, uključujući i vrstu raka koji ima, izvor potvrđuje da je poznato da je kraljeva dijagnoza javna tajna među kraljevskim osobljem.

Foto: Tanjug/AP

 

- Mnogi dvorjani veruju da je Čarlsov rak gori nego što oni to prikazuju - dodaje drugi insajder za "In Touch Weekly".

- Čak i pre dijagnoze, bilo je zabrinutosti za njegovo zdravlje.

Bakingemska palata je 5. februara potvrdila da je Čarlsu (75) dijagnostikovan neodređeni oblik raka. Dijagnozu je dobio nakon benigne operacije uvećane prostate 26. januara.

- Njegovo visočanstvo je danas započelo raspored redovnih tretmana, tokom kojih su mu lekari savetovali da odloži javne dužnosti - navodi se u saopštenju palate:

- Tokom ovog perioda, kralj Čarls će nastaviti da obavlja državne poslove i zvaničnu papirologiju kao i obično.

Monarh je od tada prisustvovao na nekoliko javnih angažmana.

- Čarls ide u korak sa nekim pojavljivanjima, ne samo da bi uništio divlje teorije zavere i lažne izveštaje o njegovoj smrti, već i da bi pokazao ljudima da i dalje može da obavlja svoje dužnosti kao kralj - kaže drugi izvor, dodajući da se Čarls "pridržava uputstva lekara i da je voljan da pokuša bilo koji tretman kako bi mu se život produžio barem za nekoliko godina".

Čarls je postao kralj nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabete II, u septembru 2022. On je formalno prihvatio kraljevsku titulu na krunisanju u maju 2023.

Foto: EPAIMAGES

 

- Tragedija je što Čarls neće moći da prati majčine stope i ostavi trajno nasleđe kao što je to ona uradila - priznaje prvi insajder.

Usred kraljeve borbe protiv raka, njegova supruga, kraljica Kamila, njegova sestra, princeza Ana, i njegov najstariji sin, princ Vilijam, uskočili su da pomognu i prisustvuju angažmanima koje je morao da propusti.

- Njegovi pomoćnici mogu reći da je Čarls i dalje zabrinut za svoje nasleđe - kaže drugi insajder, dodajući da je glava kraljevske porodice "sklona da se brine" razmišljajući o tome da li je princ Vilijam (41), koji je sledeći u redu za tron, spreman da preuzme njegovo mesto kralja.

U međuvremenu, porodica je i dalje optimistična u pogledu Čarlsovog stanja pred očima javnosti.

- Odlično mu ide - rekla je Kamila (76) tokom posete Severnoj Irskoj u četvrtak, 21. marta.

- Bio je veoma razočaran što nije mogao da dođe.

Palata nedeljama nije davala zvanične informacije o Čarlsovom zdravlju, ali je opovrgla izveštaje da je preminuo u ponedeljak, 18. marta.

- Srećni smo što možemo da potvrdimo da Kralj nastavlja sa zvaničnim privatnim poslom - saopšteno je iz Bakingemske palate.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija