• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: S. Kostić

14.06.2024

12:25

Majkl Džekson je bio ćelav, 25 godina je nosio periku! Evo zbog čega je slavni pevač ostao bez kose, obdukcija sve otkrila

Shutterstock

Showbiz

Majkl Džekson je bio ćelav, 25 godina je nosio periku! Evo zbog čega je slavni pevač ostao bez kose, obdukcija sve otkrila

Podeli vest

Pored neverovatnog talenta Majkl Džekson će zauvek biti upamćen i po teškim trenucima koji su obeležili njegov život i karijeru.

Onaj momenat kada je Majkl Džekson izveo "moonwalk" na ples se gleda drugim očima. Upravo ovaj ples je Majkla Džeksona vinuo u sam vrh popularnosti, ali mnogi se pitaju ko je njega naučio da pleše ovako.

"Moonwalk sam naučio od dece, prelepe crne dece koja žive u getu, oni su brilijantni i imaju taj prirodni talenat za ples, oni su smislili ovaj ples i sve ono što ga čini posebnim, " priznao je jednom prilikom Majl Džekson.

Istina je da bi samo jedan istinski talentovan čovek mogao da prizna odakle mu ideja za pokrete koje su ga proslavili. Malo ko bi zaslugu dao drugome, a Majkl Džekson je uradio upravo to u jeku svoje slave.

Foto: Reuters

 

Međutim, pored neverovatnog talenta Majkl Džekson će zauvek biti upamćen i po teškim trenucima koji su obeležili njegov život i karijeru.

Tokom svoje mladosti, Majkl Džekson je imao srednje braon, afro-američki ten, ali 1980-ih godina njegova koža se znatno posvetlila. Upitan, Majkl je tvrdio da ima stanje koje se zove "vitiligo". Godinama kasnije, njegov izveštaj sa autopsije je potvrdio tu tvrdnju. Vitiligo je nestaje redak poremećaj kože koji uzrokuje da ćelije koje proizvode melanin ne funkcionišu i propadaju. Tačan uzrok je nepoznat, ali je vezan za autoimuni sistem. Vitiligo ne funkcioniše na ujednačen način. Manifestuje se u mrljama koje imaju tendenciju da stalno rastu i menjaju oblik. Džekson je izbeljivao kožu kremom po imenu Porcelana, ali ne znamo da li je izbeljivanje bilo pokušaj da se izjednače fleke ili je samo izbeljivanje izazvalo vitiligo.

Iako je izgledalo kao da Majkl Džekson ima gustu, crnu kosu, on je od 1984. godine bio ćelav i nosio je perike.

Foto: profimedia

 

Sve je to došlo kao posledica nesreće na setu kada se zapalio na bini i tom prilikom je ostao bez kose. Pevač je trajno istetovirao šiške na čelu, da bi preko toga nosio periku.

Ta nesreća je u neku ruku naterala Majkla Džeksona na veliku zavisnost od lekova protiv bolova, ali i na plastičnu hirurgiju.

Osim dve operacije nosa, Majkl je hirurškim putem napravio i rupice na bradi. Lekari su sugerisali da je Džekson patio od telesnog dismorfnog poremećaja. Veruje se da je imao operaciju da napuni svoje obraze, istanji usne i podigne čelo.

Foto: Profimedia

 

Imao je 50 godina kada je umro, a estetske korekcije i anoreksija trajno su uništile njegovo telo.

Obdukcija je kasnije otkrila da je pevač imao užasne rane i ožiljke po čitavom telu.

Pošto je zbog anoreksije konzumirao samo jedan mali obrok dnevno, obdukcija je u njegovom želucu našla samo gomilu pilula.

Kosu nije imao, samo periku, dok je imao istetovirane šiške i obrve, a usne je tetovirane u crveno.

Čitava koža mu je bila prošarana što je potvrđivalo da je zaista patio od vitiliga.

Majkl Džekson preminuo je 25. juna 2009. godine u svojoj kući u Los Anđelesu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija