• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

25.06.2024

11:58

Tragedija! Umro glumac iz filma "Pirati sa Kariba": Izujedale ga ajkule, izdahnuo na licu mesta

Shuterstock

Showbiz

Tragedija! Umro glumac iz filma "Pirati sa Kariba": Izujedale ga ajkule, izdahnuo na licu mesta

Podeli vest

Ekipe hitne pomoći veruju da je glumac možda pretrpeo više od jednog ujeda ajkule.

Tamajo Peri preminuo je od napada ajkule nakon što je surfovao na Havajima.

Surfer, koji je glumio u "Piratima sa Kariba: Na čudnim plimama", pronađen je mrtav, a na telu je imao ujede od ajkula.

Surfovao je na ostrvu Goat, poznatom i kao Mokuauia, u blizini Laiea na Havajima, pre nego što je pronađen mrtav u nedelju u 13 časova, saopštila je Hitna medicinska pomoć Honolulua.

Tamajo je surfovao tokom pauze, a radio je kao spasilac. Na licu mesta je proglašen mrtvim.

Foto: Printscreen/Youtube

 

Zvaničnici su potvrdili da je Tamajo žrtva nakon što su obavešteni njegovi najbliži.

Rečeno je da su spasioci doveli Tamajoa na obalu skuterom. Ekipe hitne pomoći veruju da je glumac možda pretrpeo više od jednog ujeda ajkule.

Građani su upozoreni da se drže podalje od vode, a u okolini su postavljeni znaci upozorenja za ajkule. Vršilac dužnosti šefa okeanske bezbednosti Kurt Lager objavio je izjavu nakon njegove smrti.

- Tamajo Peri je bio spasilac koga su svi voleli, dobro poznat na severnoj obali, profesionalni surfer poznat širom sveta. Tamajova ličnost je bila zarazna, i koliko god su ga ljudi voleli, on je više voleo sve ostale. Naše saučešće upućujemo Tamajovoj porodici i celoj spasilačkoj porodici. Tražimo malo privatnosti za njegovu porodicu u ovom trenutku - rekao je Lager.

Foto: Printscreen/Youtube

Glumac Tamajo Peri

Gradonačelnik Rik Blangiardi pozvao je fanove da poštuju želju porodice za privatnošću. Rekao je da je smrt "tragičan gubitak".

- Tamajo je bio legendarni spasilac i veoma poštovan, sjajan član našeg tima za bezbednost okeana - rekao je Rik.

Tamajev prijatelj Džejson Bitzer se takođe oglasio na Fejsbuku.

"Stvari koje smo videli! Moj brate u Hristu, volim te brat! Tamajo, neću preboleti ovo dok te ne vidim na nebu. Tamajo Peri nisi mi bio prijatelj, bio si moj brat, bol kolektivno osećamo da je ogromno", napisao je Džejson

Tamajo je surfovao više od 15 godina i podučavao je druge kroz Oahu Surfing Experiencw sa svojom suprugom Emilijom Peri.

Foto: Printscreen/Youtube

Glumac Tamajo Peri

Ranije je govorio o iskustvu kada je za dlaku izbegao smrt  dok je surfovao.

"Pre nekoliko godina, dok sam surfovao na Pajplajnu, bio sam umešan u čudnu nesreću koja se pretvorila u skoro kobno iskustvo. Incident se dogodio sve zbog nepažnje druge osobe. Lekcije koje sam izvukao iz tog događaja inspirisale su me na moj cilj da onima koje podučavam usadim pravilan bonton i bezbednost dok surfuju", napisao je on u svojoj biografiji.

Osim u Piratima sa Kariba, Tamajo se pojavio u "Lost", "Havaii Five-0" i "Blue Crush". Takođe je radio na brojnim reklamnim kampanjama za kompanije.

Peri je rođen 1975. godine, odrastao je na istočnoj strani Oahua, a karijeru je napravio na Severnoj obali, i kao profesionalni surfer i kasnije kao spasilac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija