• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

03.09.2024

09:27

Ekskluzivno! Vinona Rajder o ulozi u kultnom filmu i mlađoj koleginici: "Zaljubljena sam u nju!"

BLITZ

Showbiz

Ekskluzivno! Vinona Rajder o ulozi u kultnom filmu i mlađoj koleginici: "Zaljubljena sam u nju!"

Podeli vest

Vinona Rajder je svoju prvu glavnu ulogu odigrala 1988. godine u filmu "Bitlđus" reditelja Tima Bartona.

Ova naučnofantastična horor-komedija postigla je veliki uspeh širom sveta i postala jedan od kultnih filmova pop kulture na osnovu koje su nastale i brojne video igrice ali i istoimena predstava.

Tadašnju originalnu glumačku ekipu su pored Vinone činili i Majkl Kiton, Alek Boldvin, Đina Dejvis i Ketrin O`Hara.

Danas, 36 godina kasnije ekipa pomenutog filma vraća se na velika vrata jer je snimljen nastavak pod nazivom "Bitlđus, Bitlđus".

Foto: Foto: BLITZ film

 

Film će srpsku premijeru imati sutra 4. septembra u Beogradu, a od 5. septembra biće u svim bioskopima širom naše zemlje. Verovali ili ne, gledaoci u Srbiji imaće priliku da pogledaju film pre američke premijere koja je zakazana za 6. septembar u Los Anđelesu.

Od originalne glumačke podele u drugom nastavku filma pojavljuju se Vinona Rajder, Majkl Kiton i Ketrin O`Hara, a nova pojačanja su i svetske zvezde Monika Beluči i Džena Ortega.

Foto: Foto: BLITZ film

 

U ekskluzivnom intervjuu za koje je jedino Informer dobio pravo za objavljivanje, Vinona Rajder otkriva detalje snimanja filma "Bitlđus, Bitlđus", ali i kako je bilo ponovo se naći u ulozi Lidie posle 36 godina.

Fanovi godinama čekaju nastavak originalnog filma koji zauzima posebno mesto u popularnoj kulturi. Zašto je ovo pravo vreme i kako ste se osećali kada ste saznali da će biti drugog dela?

- Mislim da smo svi znali da bi to moglo da funkcioniše samo ako Tim režira, a Majkl i Ketrin budu dostupni. Svake godine ili jednom u dve godine kada bih se videla s Timom razgovarali bismo o tome. I onda se stvarno dogodilo i sećam se da sam bila prestravljena. Morala sam da se zapitam: "Ko je Lidia sada?". Ima dete, to joj je potpuno promenilo život, ali ona je i dalje Lidia. Mislim da njena ćerka Astrid (igra je Džena Ortega), ima  veze s tim ko je Lidia sada. Srećemo Lidiu u ovom čudnom trenutku u njenom životu, gde je malo na autopilotu, malo izgubljena... Ali onda se svi ponovo okupljaju i nastaje haos (smeh). Mislim da je scenario sjajan i svi smo se osećali vrlo sigurno vraćajući se priči. Bilo je to stvarno prelepo iskustvo.

Foto: Foto: BLITZ film

 

Kako je bilo vratiti se ulozi Lidie, sada odrasle i u zanimljivom trenutku njenog života?

- Nikada se nisam vratila nekoj ulozi. Radila sam seriju, ali to je mnogo drugačije. Mislim, ovo jeste povratak nečemu... Ne znam ni koliko godina je prošlo, imala sam 15 godina kada sam to snimala, to je ceo život. Postoji element straha koji smo svi imali i onda kada počnete da radite pronađete svoj ritam. Tim je vrlo specifičan, ali je takođe jako otvoren i to je ono što je kod njega tako lepo. On može biti neverovatno detaljan i ostati toliko otvoren za ideje ili načine kako da se scena odigra. Zaista se osećate kao da sarađujete, što se ne dešava uvek. Ali sa Timom postoji magija, zaista. Mislim da je njegovo srce u ovome i mogla sam da vidim koliko se poistovećuje sa Lidijom, što mi je bilo veoma dirljivo.

Čini se da je Bitlđus i dalje zaljubljen u Lidiu. Kako je bilo videti Majkla ponovo kao Bitlđusa?

Foto: Foto: BLITZ film

 

- Kada sam ga ponovo videla maskiranog - nikada neću zaboraviti taj trenutak. Snimanje s Majklom na tavanu, naša prva scena zajedno, bila sam kao "Vau, gde, šta? Koja je ovo godina?" Bio je to šok - sve moje scene s njim su bile neverovatne. Bilo je to jedno od najposebnijih iskustava. Zvučaće čudno, jer je on Bitlđus, a ja sam Lidia, ali nikada se nisam osećala tako sigurno s nekim glumcem. On je sve ono kada se nadate da će neko biti. Mislim da je Majkl pravi genije. Plus, uvek pazi na vas, uvek je tu za vas. Uvek će vas podržati i osigurati da se osećate prijatno, što svakako nije Bitlđus, ali to je Majkl. Dakle, neverovatno je da se može pretvoriti u ovog drugog tipa. To je prilično neverovatno. Svaki trenutak na ovom projektu sam želela da iskoristim da budem tu, jer se ovakve stvari ne dešavaju često - bilo je tako posebno.

Lidia sada ima ćerku, Astrid, koja je u istim godinama kao Lidia u originalnom filmu. Kako je bilo raditi s Dženom Ortegom i uspostaviti taj pomalo složen odnos majke i ćerke?

Foto: Foto: BLITZ film

 

- Džena, apsolutno sam zaljubljena u nju! Ona je tako veličanstvena pojava i osoba, beskrajno je fascinantna  i s ogromnim srcem. Džena je veliki dar. Ono što ona radi, to je neverovatno, jer ona nije Lidia. Ona je zaista stvorila svoj jedinstveni lik. Vidim je kao Lidijinu ćerku - nasledila je mnogo toga - ali Džena je zaista stvorila nešto svoje, što veoma cenim. Prvi put smo se srele u Timovoj kući, serija "Wednesday" ("Sreda") je tek izašla. Znam kakav je to preplavljujući osećaj biti u seriji koja odjednom postane ogroman hit. Tako da sam je samo zagrlila i odmah sam osetila neku majčinsku emociju prema njoj. Trećeg dana, tada smo snimali na tavanu, počele smo da pričamo i nešto je kliknulo. Bilo je to kao da se jednom kada su se ta vrata otvorila, nikada više nisu zatvorila. Tog dana smo se povezale, pred kamerama i van njih. Osećala sam se kao da vidim mlađu verziju sebe, samo što je ona još više kul.

Foto: Foto: BLITZ film

 

Šta publika može da očekuje od filma Bitlđus, Bitlđus na velikom platnu?

Foto: Foto: BLITZ film

 

- Pa, njihova očekivanja su verovatno velika ali osećam se vrlo sigurno da će ih film ispuniti i čak nadmašiti njihova očekivanja. Moja je ispunio, a verujte moja su vrlo visoka. To je sjajno iskustvo i apsolutno zaslužuje da se gleda na velikom platnu. I zaista mislim da svaka generacija može pronaći nešto u njemu što će im se stvarno dopasti. Fanovi Timovog rada će ga obožavati. I znam, opet, očekivanja su visoka i moja su ponavljam bila visoka. Imati taj osećaj da ih ispunjavate, a zatim isporučujete još više - to je sjajan osećaj.

Pogledajte trejler za film "Bitlđus, Bitlđus":

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Migovi ostaju u Srbiji: Ministar Gašić reagovao na lažne vesti
Politika

Migovi ostaju u Srbiji: Ministar Gašić reagovao na lažne vesti

Ministar odbrane Bratislav Gašić demantovao je lažne informacije koje su preneli pojedini domaći i regionalni mediji da ugovor sa kompanijom „Daso“ o nabavci 12 novih aviona „Rafal“ navodno sadrži klauzulu o transferu srpskih „Migova 29“ u Francusku i njihovoj kasnijoj isporuci Ukrajini.

03.09.2024

13:48

Svakom pristojnom čoveku bi bilo ispod časti da ovo javno kometariše! Kozarev: Ponoš vapi za malo medijske pažnje, svoje otrovne strelice bacio na poreklo minustra Đurića!
Politika

Svakom pristojnom čoveku bi bilo ispod časti da ovo javno kometariše! Kozarev: Ponoš vapi za malo medijske pažnje, svoje otrovne strelice bacio na poreklo minustra Đurića!

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Dušan Kozarev reagovao je na sraman komentar lidera stranke Srbija centar Zdravka Ponoša o poreklu ministra Marka Đurića, ističući da "kada ponestane tema za dnevnopolitička prepucavanja i kada se iscrpe sva opanjkavanja i tračevi nekadašnjih "kolega" i kadra iz Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, poseže se za temama koje bi svakom pristojnom čoveku bile ispod časti da komentariše u javnom prostoru".

03.09.2024

13:27

TV

Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"
Hronika

Uhapšen predsednik Osnovnog suda u Lebanu! Uzeo torbu punu evra za "debelu uslugu"

Po nalogu Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom i Službom za borbu protiv organizovanog kriminala MUP Republike Srbije, nakon višemesečnog predistražnog postupka uhapšeni su S.C., predsednik Osnovnog suda u Lebanu zbog krivičnog dela primanje mita iz Leskovca, i D. M. zaposlena u istom sudu, zbog krivičnog dela davanje mita.

03.09.2024

12:03

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija